algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

Dos turistes moren a la badia d'Alcúdia en no respectar la bandera vermella

Les defuncions es produïren a Son Bauló i a la platja dels Capellans

Dos turistes de nacionalitat alemanya perderen la vida ahir a Son Bauló i a la platja dels Capellans en entrar dins l'aigua tot i que onejava la bandera vermella en la costa. Altres tres persones han estat hospitalitzades en les darreres hores per fets similars: dues a Son Bauló i una altra a la platja del Mercadal de Menorca.

Poc abans de les onze del matí, un estranger se sentí indisposat mentre nedava en aigües de Son Bauló. El personal sanitari de les Ambulàncies Illes Balears així com la Policia Local i la Guàrdia Civil es dirigiren al lloc per auxiliar l'home. Els facultatius provaren de reanimar el banyista però tots els intents foren inútils perquè aviat es comprovà que ja no presentava constants vitals.

Crisi de nervis  

L'esposa del finat patí una crisi de nervis en veure que el seu marit havia mort i també necessità assistència mèdica. Després d'efectuar diverses gestions, la Guàrdia Civil esbrinà que l'home s'anomenava Ernst Willi Tietge, de 61 anys, i que es trobava passant uns dies de vacances amb la seva dona a l'hotel Son Bauló.

El personal mèdic determinà que molt probablement el banyista morí a causa d'un infart en provar de tornar a la vorera i no poder fer-ho pels forts corrents marítims que existien en aquell moment.

Pràcticament al mateix temps, un altre alemany de 50 anys patí els símptomes d'asfíxia per immersió en la mateixa zona de Son Bauló. En aquesta ocasió Karl Hermann S. tingué més sort que el seu compatriota i fou evacuat a l'Hospital de Muro, on fou assistit es recuperà. Divendres un estranger identificat com Aius P., de 50 anys, va ser evacuat a l'Hospital de Muro en tenir els mateixos problemes a Son Bauló.

A Menorca, Fermín B.R., de 49 anys va estar a punt de negar-se devers les 14.30 hores a la platja del Mercadal i fou ingressat a l'Hospital del Toro en estat greu.

Devers les 16.15 hores un visitant de nacionalitat alemanya i d'uns 45 anys perdia la vida a la platja dels Capellans, molt a prop de Son Bauló, després d'entrar dins l'aigua i no poder sortir-ne a causa de l'intens temporal. El banyista no respectà les indicacions que hi havia en la platja i decidí nedar una estona. El personal sanitari acudí al lloc, al igual que la Guàrdia Civil i la Policia Local però els exercicis de reanimació no serviren per salvar-li la vida.

Segons explicaren diversos testimonis, molts de banyistes que ahir visitaven la badia d'Alcúdia no respectaren les indicacions de bandera vermella presents en tota la costa a causa del fort temporal existent en la zona i d'aquesta manera arriscaren les seves vides de la manera més absurda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.