algo de nubes
  • Màx: 18.67°
  • Mín: 13.93°
18°

500 penyistes d'El Coso convertiren els carrers de Felanitx en bauxa per Sant Agustí

Munar, Antich i Estaràs passaren davall el pal·li portat pels joves

84508
Maria Antònia Munar es contagià de la festa. | Pere Bota.

La penya taurina El Coso va ser l'encarregada, un any més, de convertir els carrers de Felanitx en bauxa i festa el dia de Sant Agustí. Uns 500 joves penyistes no aturaren durant tot el dia de passejar la popular Quica, mascota de la penya. Els joves d'El Coso portaven un pal·li vermell i les autoritats assistents hagueren de passar per davall. El president Matas no assistí a la festa perquè tenia altres compromisos. L'Ajuntament de Felanitx l'havia convidat i ho delegà en la consellera de Presidència, Rosa Estaràs.
La presidenta del CIM, Maria Antònia Munar; la consellera Rosa Estaràs; Francesc Triay, vicepresident del CIM; el president de la Comissió de Medi Ambient del CIM i candidat socialista al Govern, Francesc Antich; Pilar Ferrer, de la mesa del Parlament; així com el Consistori de Felanitx encapçalat pel batle Miquel Riera (PSOE), no varen tenir cap mania ni una a l'hora de passar davall el pal·li mentre els joves penyistes corejaven els seus noms. Munar i Antich varen ser uns dels més corejats. En definitiva hi va haver una festada. Això succeïa devers les 12.30 hores del matí a les portes del convent de Sant Agustí on s'havia celebrat l'ofici solemne a càrrec del rector de Felanitx, mossèn Llorenç Lladó, i dansaren els populars cavallets.
Tot just després es desplaçaren cap a l'Ajuntament, acompanyant les autoritats, on continuaren els balls, la festa i la bauxa, fins que els polítics sortiren de la Sala.

De bon matí  

La festa començà a Felanitx de bon matí, quan els integrants de la penya taurina es reuniren als voltants del parc municipal de Sa Torre. Allà començaren la jornada amb l'acte, quasi litúrgic, de l'adoració de la popular Quica. Després recorregueren els carrers més cèntrics del poble i en alguns bars hi havia música en viu i el jovent s'ho passà d'allò més bé. Els càntics en defensa de les tradicions mallorquines, així com les senyeres i les estelades no podien faltar entre els membres d'El Coso, que vestien amb camisa blanca i mocador vermell al coll.
A l'horabaixa tocava anar a les corregudes de bous. Pel Coso, malgrat anomenar-se com una penya taurina, la seva afició més ferma no són els bous, sinó la festa i la disbauxa que munten cada any el dia de sant Agustí. El seu únic objectiu és que el torero faci els honors a la seva estimada Quica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.