algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

Educació gastarà 3.948 milions per pagar el concert de 97 escoles

La implantació de 3r d'ESO incrementa en 700 milions la despesa de l'any 97

El Govern balear ha aprovat una despesa de gairebé quatre mil milions de pessetes que es destinarà al pagament dels concerts amb centres educatius de les Illes.
Aquests 3.948 milions corresponen als concerts amb un total de 97 centres escolars. Una quantitat que no inclou els salaris del professorat. Aquesta despesa també és una responsabilitat del Govern, ja que d'ençà que s'assumiren les competències educatives, el passat 1 de gener, els professors s'han convertit en funcionariat de la Comunitat Autònoma. No obstant això, les nòmines s'inclouen en una altra partida pressupostària.
Aquesta mateixa despesa dedicada als centres privats concertats, l'any passat va ser 700 milions de pessetes més baixa. Una diferència que, segons va explicar el conseller d'Educació, Manuel Ferrer, respon a la implantació progressiva de la LOGSE. Així, enguany els centres concertats de secundària impartiran, per primera vegada i de manera generalitzada, el tercer cicle d'ESO. El cost que això suposa és el principal motiu de l'esmentada diferència.
Implantació d'ESO Pel que fa als centres concertats que l'any passat varen avançar la implantació del tercer cicle, enguany començaran amb el quart, va explicar Ferrer en la roda informativa posterior al consell de Govern.
En aquesta despesa de quatre mil milions, va aclarir el conseller, no s'inclou l'educació infantil, la gratuïtat de la qual es començarà a posar en pràctica, progressivament, a partir d'aquest curs. Enguany només serà gratuït el tercer curs del segon cicle d'Educació Infantil, que afecta els nins de 5 i 6 anys. Aquesta gratuïtat costarà al Govern uns 600 milions de pessetes durant el curs 98-99, dels quals 200 es gastaran enguany i la resta l'any que ve.
La concertació total de l'educació Infantil suposarà una despesa addicional anual de 1.800 milions de pessetes, pel pagament dels mestres i de les despeses de funcionament dels centres.
A totes aquestes partides econòmiques, s'ha d'afegir una altra de dos-cents milions de pessetes, que va ser aprovada pel Govern fa un parell de mesos, destinada a l'adequació dels centres que necessitassin una rehabilitació, ampliació o millorar per tal de poder oferir els nivells educatius infantils i, per tant, sumar-se al concert de la gratuïtat.
El Govern es va comprometre a subvencionar les reformes necessàries en tots els centres que així ho sol·licitassin.
Les obres d'adequació més habituals són les de reforma dels banys, per poder ser utilitzats per nins d'entre tres i sis anys, i la millora dels patis, per garantir la seguretat dels infants. També s'han realitzat, o s'estan realitzant, moltes obres d'ampliació, per afegir aules que permetin albergar els cursos d'Infantil.

Gratuïtat gradual

La gratuïtat de l'Educació Infantil, com ja es va anunciar al seu moment, es començarà a aplicar a partir del curs 98-99, que està a punt de començar. Enguany serà gratuït el tercer curs del segon cicle d'Infantil (5-6 anys). El curs 99-2000 la gratuïtat s'estendrà al segon curs d'Infantil (4-5 anys). El curs 2000-01 l'educació serà ja gratuïta per a tots els alumnes d'Educació Infantil compresos entre els tres i els sis anys, que estiguin matriculats en els centres de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.