cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

El PSM demana que es canviï de lloc la creu de les monges tancades

Els nacionalistes també reclamen a l'Ajuntament la neteja dels costers del Serralt

El grup municipal del PSM ha criticat el canvi d'emplaçament de la creu de terme que hi ha a la barriada del Serralt i que ha fet l'Ajuntament per garantir la seva seguretat. La creu estava ubicada a la cantonada entre els carrers Hermano Benildo i Ses Monges fins que un cotxe hi va impactar i la va tomar. Davant el perill que es tornàs a repetir el succés va ser reconstruïda i traslladada a l'entrada del convent de les monges tancades. El regidor nacionalista Pere Rayó considera que «la creu s'hauria d'haver deixat al seu lloc. Es tracta d'un element patrimonial amb un significat concret. No es pot canviar així com així».

Els nacionalistes comprenen que l'antic emplaçament era perillós però creuen que s'han de prendre mesures alternatives. Així, plantegen a l'Ajuntament la realització d'una reforma de trànsit a la zona que restringeixi el pas de vehicles pesants en alguns carrers molt estrets. «D'aquesta manera, els veïnats guanyarien en tranquil·litat, diu Rayó.

L'edil nacionalista va qualificar l'actual ubicació com un atemptat visual ja que «la creu s'ha posat ben enmig de la façana del convent i amb un cridaner cartell del Govern balear just al darrera. Vàrem suggerir al batle una altra ubicació més cap a la cantonada com a mal menor, però com sempre no ens va fer cas».

El PSM també reclama la millora de l'entorn de les monges del Serralt, on l'Ajuntament hi projecta un gran parc públic. Per una banda, es demana l'eliminació del gran dipòsit d'aigua que hi ha a la part alta a causa de l'impacte visual que crea i la construcció d'un de nou soterrat. Per un altre costat, troben que s'hauria de fer una neteja dels costers que es troben molt bruts, tot i que aquests terrenys encara són de propietat privada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.