cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

El peritatge independent confirma la manipulació al repetidor d'Alfàbia

Voltor aconsegueix així una opinió aliena en base a la qual interposarà una denúncia

El peritatge independent que Voltor va demanar per al repetidor d'Alfàbia, realitzat per l'enginyer en telecomunicacions Jaume Vicens, ha confirmat que el cable que es trobava desconnectat realment va ser manipulat per algú, ja que, com en dies anteriors ja havia apuntat el tècnic Miquel Nicolau, «no es podia treure tot sol». El perit ha trobat també que els fusibles de la companyia Gesa havien estat manipulats.
Voltor aconsegueix així l'opinió independent que cercava per interposar una denúncia, a partir de la qual es determinarà si el tall de subministrament elèctric ocorregut dissabte al centre emissor d'Alfàbia va ser fruit d'un sabotatge. «Un cop determinem quin tipus de denúncia volem interposar, Ferran Gomila, el president de Voltor, la farà arribar als jutjats», va assegurar Nicolau.
El peritatge independent ha proporcionat també una anàlisi detallada dels desperfectes ocasionats en el centre emissor que complementa les tasques de valoració que està fent la mateixa empresa de manteniment del repetidor, IGEA, encara no finalitzada. També falta per aclarir les causes que provocaren el sinistre. «Ens interessa més poder enllestir la reparació del centre aviat que la quantificació dels danys. Això és una feina que farem a posteriori, un cop haguem solucionat tots els problemes que l'avaria va ocasionar, quan ja estigui estabilitzat el centre», va afirmar Nicolau, qui va afegir que en qüestió d'un parell de dies possiblement ja tendrien el resultat de la quantificació.
Ahir horabaixa, les tasques de reparació que l'equip de manteniment del repetidor duia a terme obtingueren els seus fruits en aconseguir reparar el grup electrogen.
D'altra banda, l'autor de l'atemptat del centre emissor d'Alfàbia el 1989, el president del Círculo Cultural Mallorquín, Jaime Martorell, en declaracions a Antena 3 Televisió, va acusar ahir Voltor d'haver creat un muntatge. «El centre emissor d'Alfàbia pateix una deixadesa que els de Voltor han volgut justificar amb tot aquest muntatge, per tal d'aconseguir més doblers dels catalanistes», va assegurar.
Martorell va aprofitar també per desvincular-se d'aquest fet i també va afirmar que el grup radical La Resistència tampoc no hi ha tingut res a veure, «ja que sempre m'avisaven de quan anaven a fer un acte de protesta i aquest cop no he rebut cap notícia seva».
Quan es compleixen cinc dies de l'avaria al centre d'Alfàbia, que dóna cobertura a TV3, Canal 33, Canal 9, TeleNova i Canal 4, les emissions d'aquests canals autonòmics que depenen del repetidor s'han reprès de forma normal, a l'espera d'esbrinar les causes del sinistre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.