algo de nubes
  • Màx: 19.41°
  • Mín: 9.02°
19°

L'edició digital de «Diari de Balears» surt a la xarxa dia 1 de setembre

És la primera publicació del Grup Serra amb versió a Internet

El proper dia 1 de setembre es posa en marxa Diari de Balears Digital, la primera publicació del Grup Serra que comptarà amb una edició a Internet. Tots els internautes podran accedir des del seu ordinador a l'únic diari escrit en la llengua pròpia de les Balears.

Amb l'adreça www.diaridebalears.com es podrà accedir a l'edició del dia de Diari de Balears així com també a la constant actualització de les informacions. La secció Minut a minut serà l'encarregada d'anar incorporant les noves dades que es coneguin sobre aquells temes locals o, fins i tot, d'Espanya i Món que puguin interessar el lector.

Tot i que la idea de fer una edició digital d'aquesta publicació va néixer fa devers un any i mig, poc temps després de néixer aquest primer diari en llengua catalana a les Balears, la iniciativa va cobrar força el passat mes de març i els resultats els podrem veure aviat.

D'aquesta manera, el Grup Serra realitza un nou esforç per oferir a la societat illenca un producte d'alt nivell i en consonància amb el ràpid desenvolupament i implantació de les noves tecnologies.

Atlas IAP, empresa mallorquina dedicada als serveis telemàtics, i Hora Nova, empresa editora de Diari de Balears, varen signar el passat 11 de juliol el contracte que posaria en marxa el desenvolupament d'un programa per a l'edició digital d'aquesta publicació. Atlas és també l'autora del disseny de les pàgines web que el conformen, amb una estètica molt semblant a l'edició en paper.

Avanç a les 24 hores  

El constant contacte amb totes les fonts informatives possibles, televisions, ràdios, agències i diaris, permetran que a les 24 hores estigui ja a la xarxa l'avanç dels principals continguts de la informació del dia. L'edició es tancarà a les dues de la matinada, hora en la qual ja es podrà consultar a la web el diari del dia, hores abans que els exemplars en paper arribin a les seves destinacions.

L'1 de setembre «navegarà» per la xarxa la primera edició de Diari de Balears Digital, encara que ja se n'han començat a fer proves. Aquest primer número virtual de la publicació comptarà també, en la secció 7 dies, amb un aplec de les principals informacions transcorregudes durant la darrera setmana.

Des de la portada de Diari de Balears Digital es podrà accedir a través de l'hipertext a qualsevol de les altres seccions del periòdic, on es trobaran destacades les principals informacions del dia, a més dels articles d'opinió dels col·laboradors.

També des d'aquesta primera pàgina es podrà accedir mitjançant l'execució d'Enllaços a tot un seguit de webs associades com poden ser la de l'Ajuntament de Palma o la del propi Grup Serra.

La interactivitat no s'acaba aquí. La pàgina conté també una Bústia on els lectors de l'edició electrònica poden deixar els seus suggeriments i impressions abans d'abandonar la web.

Aquesta iniciativa d'Hora Nova compta amb el suport del Consorci per al Foment de l'Ús de la Llengua Catalana pròpia de les Illes Balears i de la UIB, a través de la Fundació Universitat Empresa. El director tècnic del projecte és Llorenç Valverde, catedràtic de Ciències Matemàtiques i Informàtica a la Universitat de les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.