algo de nubes
  • Màx: 16.64°
  • Mín: 7.61°
16°

Breus

• Turisme
Moviments de viatgers del juliol

Poc més de 856.000 turistes es desplaçaren a les Balears el mes de juliol i s'instal·laren a establiments hotelers, segons les dades recollides per l'Institut Nacional d'Estadística. D'aquest volum de viatgers, una àmplia majoria, 744.000, són residents estragers i prop de 112.000 són espanyols. L'estada mitjana dels visitants va ser de 8'45 dies, per la qual cosa el volum de pernoctacions superà els set milions. DdB.

Premi «Golden Award» al Riu Yucatán

L'hotel Riu Yucatán de Mèxic ha estat guardonat amb el premi «Golden Award», concedit pel touroperador Apple Vacations i que és un punt de referència important en el sector turístic nord-americà. El Riu Yucatán, de cinc estrelles, va ser inaugurat ara fa un any, està ubicat en primera línia en el litoral mexicà de Playa del Carmen i té una capacitat de 507 habitacions. DdB.


• Laboral
Conflicte a la seguretat privada

Esquerra Unida ha denunciat la política de no implicació del Govern balear en el conflicte del col·lectiu de guàrdia jurats. EU critica que un cop assolit la passada primavera l'acord entre empreses i treballadors amb la mediació de l'executiu autonòmic que permeté la desconvocatòria de la vaga anunciada per Setmana Santa, el Govern s'ha desentès com a garant del compliment de l'acord. CCOO i el Sindicat Independent de Vigilància Privada han convocat nous aturs a partir del set de setembre per reclamar la constitució de la mesa de negociació que s'havia acordat abans de Setmana Santa. DdB.


• Palma
Renou a la Llonja

Els veïns afectats pels renous de la Llonja de Palma expressaren ahir la seva protesta davant els nombrosos músics ambulants que es col·loquen en la zona durant la nit i que se sumen a l'aldarull procedent dels bars musicals. En un comunicat difós ahir, el col·lectiu assegura que els renous de la Llonja «no han disminuït ni una mica, malgrat la declaració de Zona Acústicament Contaminada». Els músics que s'han afegit als bars com a focus de renou solen utilitzar «intruments de percussió que produeixen un renou que a poc a poc va alterant el nostre sistema nerviós, i afecta la nostra salut». Els veïns es demanen «fins quan farà deixadesa de la seva responsabilitat el govern municipal?», a la vegada que adverteixen sobre la responsabilitat d'acudir a la via judicial per solucionar el problema. Recordam que en setmanes anteriors el PSOE va denunciar que a la zona s'estan deixant fer obres per a nous locals d'oci sense tenir les llicències corresponents. EFE.

Mercat de l'Olivar

Les solucions pel conflicte generat per la reforma del Mercat de l'Olivar es retarden. Mentre que la setmana passada fonts del sector anunciaven importants avenços per a aquesta setmana, ahir asseguraren que fins la següent no veurà la llum cap acord entre aquells que defensen mantenir la peixateria en el seu lloc i els que volen variar la seva ubicació. Segons sembla, la solució depèn ara de la intercessió de «terceres persones» en la polèmica. DdB.


• Economia
Pugen les tarifes dels ports

La senadora per Eivissa i Formentera, Pilar Costa, qualificà ahir d'«inadmissible» la postura del Govern central d'agumentar les tarifes portuàries i rebaixar d'aquesta manera les bonificacions previstes en el Règim Especial de les Balears. Per Costa, no es pot permetre que des del Govern balear es digui que el REB «és la llei més important que s'ha aconseguit per a les Baleares i que després l'Executiu central anul·li els efectes de la llei mitjançant ordres ministerials». La senadora exigeix al Govern central que doni una resposta sobre aquest augment previst, «per aclarir quines repercussions tindrà a les Balears, tenint en compte que seran els usuaris els qui pagaran, perquè les companyies no voldran córrer en solitari amb la pujada». DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.