cielo claro
  • Màx: 19.05°
  • Mín: 9.02°
18°

Educació afirma que serà el Consell Escolar qui decidirà el nom de l'institut

Divisió d'opinions al municipi perquè el centre escolar dugui el nom del batle Adrover

El conseller de Cultura, Educació i Esports del Govern balear, Manel Ferrer, explicà ahir que qui posarà el nom a l'institut que s'està edificant a Santanyí serà el Consell Escolar del mateix centre format per professors, pares, alumnes, conselleria i l'Ajuntament. Dins Santanyí hi ha divisió d'opinions sobre la proposta d'un parell d'entitats locals de posar-li el nom del batle Adrover (PP).

La gent de Santanyí no es mostrà molt disposada a opinar sobre el que els darrers dies ha originat un poc de polèmica al municipi. Diari de Balears va poder comprovar que mentre uns alabaven la tasca del batle i creuen que es feia mereixedor que el centre dugués el seu nom, altres es mostraven del tot contraris al fet que un polític en actiu donàs nom a un centre públic. Això sí, la majoria es negà a donar l'opinió de forma pública.

Un dels que sí va voler dir el que pensava va ser el president de l'Associació de Veïns de Cala d'Or, Eloy Jesús Núñez. «Avui vespre "per ahir" tractarem el tema en la reunió de la junta directiva. Però de moment la meva opinió és del tot contrària i ens oposarem al fet que l'institut de Santanyí dugui el nom del batle. Per ètica un polític que està governant no pot donar nom a un centre escolar».

El que no va voler entrar en si era ètic o lògic que el centre de Santanyí es digués Cosme Adrover va ser la Conselleria de Cultura i Educació. El conseller Ferrer es limità a comentar que «serà el Consell Escolar del mateix centre, quan es constitueixi, qui proposarà el nom a la Conselleria i nosaltres donarem el vistiplau». El consell encara no està constituït perquè l'institut encara està en obres.

La gent de Santanyí no volia opinar del tema de cap de les maneres perquè això suposava posicionar-se sobre el batle. El fet que l'Associació de Mestresses de Casa i l'Associació Hotelera de cala Santanyí i cala Figuera demanàs a l'Ajuntament que l'institut dugués el nom del batle Adrover ha causat sorpresa. Uns creuen que «si tenim institut és gràcies a ell, però jo amb aquests temes no hi vull entrar». Altres mostraven rebuig, però tampoc ho volien fer de forma oberta.

El batle Adrover reiterà ahir que només acceptarà que l'institut dugui el seu nom en cas que hi hagi un clam popular. Els grups de l'oposició faran campanya per evitar-ho.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.