algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
17°

Cort afegeix 15 milions a la despesa de manteniment estiuenc de les escoles

Les inversions més elevades són per a feines de picapedrer i de pintat dels edificis

La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Palma ha invertit 15 milions de pessetes més que l'any anterior en les tasques de manteniment en les escoles públiques de primària i secundària. Així ho notificà ahir el responsable de l'àrea, Jordi Llabres, en concretar que la despesa total és de 87'7 milions. «Tot estarà a punt el dia 31 d'agost per a l'inici del curs escolar», assegurà Llabrés, i afegí que aquest objectiu es consumarà gràcies a la despesa independent per a la neteja extraordinària de 47 dels 65 centres competents de Cort.
El regidor explicà que de la partida exclusiva per a manteniment, la porció més voluminosa, 32'3 milions, s'ha destinat a feines de picapedrer en els col·legis d'Eugeni López, Santa Isabel, el de Sant Jordi, el Centre de Professors de Son Malferit.
A més a més, més de 25 milions de pessetes han sufragat pintats exteriors o interiors dels edificis de Jafuda Cresques, Camilo José Cela, Alexandre Rosselló, i els de les escoles del Coll d'en Rabassa, la Soledat, Son Quint i Casa Blanca. Pel que respecta a les tasques de reparació elèctrica i calefacció, han suposat una factura global de catorze milions per a millores a Alexandre Rosselló i Marià Aguiló. Altres 10'5 milions, afirmà Llabrés, han estat necessaris per reparar o millorar panys, barreres i similars en els centres Es Pont, Son Oliva, Jaume I i Anselm Turmeda. El responsable municipal d'Educació ressenyà també la despesa de 3'3 milions per instal·lar 33 aixetes d'aigua, així com anomenà els poc més de dos milions per a impermeabilitzacions en el Col·legi Públic Infant Felip i en el de Gabriel Alzamora.
La despesa de Cort també ha subvencionat determinades obres, que amb una dotació de 17 milions han servit per fer modificacions en els edificis d'Eugeni López i de Santa Isabel.

Quotes de guarderia  

Llabrés aprofità per anunciar que fins a 105 dels 430 matriculats en guarderies muncipals es beneficiaran de quotes reduïdes.
Aquest és el quart any consecutiu en què no s'alteren els preus per aquelles famílies que reben aquestes contrapartides davant els seus problemes socioeconòmics. Per tant, podran beneficiar-se un altre pic de pagaments mensuals que, segons els casos, varien entre les 1.900, les 5.000 i les 7.400 pessetes cada més.
Per contra, les quotes no reduïdes manifestaran increments d'1'8 a 3'1 per cent en les escoletes de l'Arenal, Santa Catalina, Son Roca i Ciutat Antiga.
D'aquesta manera, la tarifa estàndard en les guarderies assenyalades oscil·larà entre les 14.000 i les 35.000 pessetes mensuals, depenent de paràmetres com el nombre de fills i dels ingressos dels interessats.

Més que escoles  

Jordi Llabrés incidí en la filosofia que, des d'un temps cap aquí, planteja l'Ajuntament perquè les escoles s'«obrin» a altres col·lectius ciutadans a banda de l'alumnat. En aquest sentit notificà que durant els mesos de juliol i agost s'ha donat autorització per fer ús de les aules de determinades escoles a entitats com l'Associació de Mares de Disminuïts Psíquics de Balears (AMDIBA) o la l'Associació d'Immigrants Senegalesos (Yapo).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.