algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
15°

El responsable d'informació de Comissions Obreres tem que es creï la figura del «soldat-criat»

Resposta al suport de l'Exèrcit en les obres del Miquel Nadal

El responsable de comunicació del sindicat Comissions Obreres (CCOO), José Navarro, emeté ahir una comunicació on manifestava el seu temor davant col·laboracions com la de l'Exèrcit en les obres en el camp de futbol Miquel Nadal, que afirma que li recorden la figura del «soldat-criat».

Arran de les tasques en l'espai dels equips base del Reial Mallorca, Navarro ressenya la seva desconfiança davant «tanta preocupació dels mandataris militars per la formació», la qual considera que s'hauria de limitar a la que «ens garanteixi un exèrcit qualificat per a la seva principal missió, que és la nostra defensa».

En tot cas puntulitzà que «l'Exèrcit ha de col·laborar en situacions d'importància o gravetat amb l'objecte d'ajudar tots els ciutadans», i posa en dubte que el suport donat al Reial Mallorca tengui prou entitats per valer-se de l'aparell de Defensa. «De no ser d'aquesta manera "afegeix" ens podem trobar l'exèrcit 'col·laborant' no se sap molt bé amb quin criteri, en diades, festes, obres privades, reconstruccions, etc».

En aquest sentit, assenyala que s'ha ignorat l'ordre de preferències de les necessitats. «Se m'ocorre més d'una vintena d'associacions i entitats de Mallorca que amb fins més altruistes i humanitaris que les d'un equip de futbol podrien recórrer a demanar el suport de l'Exèrcit per dur a terme les seves campanyes».

A tot això, Navarro es demana quina és la condició dels soldats en casos com els que ens ocupen: «Són soldats? Són treballadors?».

Les reivindicacions del responsable d'informació assoleixen un caire purament sindical en afirmar que «ja que de part d'una empresa privada han tingut accés a les dependències militars per informar i formar els soldats, se m'ocorre que els sindicats hauríem de sol·licitar una assemblea de soldats-treballadors per informar-los sobre els seus contractes, condicions de feina i impartir-los un curs sobre tècniques de recerca de feina».

«Algú hauria de prendre part en l'assumpte "assevera" si no volem córrer el risc que per allò de la rendibilitat apareixin vehicles militars retolats amb el logo de coca-cola».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.