La Policia de sa Pobla vigila els empleats del Consistori
La Policia Local de sa Pobla ha realitzat, a petició de l'equip de govern municipal (Independents, PSOE i PSM), tasques de seguiment i de vigilància a alguns treballadors de l'Ajuntament amb l'objectiu de comprovar si, estant en situació de baixa laboral, realitzen treballs per a particulars o empreses. Així ho va confirmar ahir el batle, Joan Comes. La mesura ha estat criticada pels sindicats i l'oposició. El portaveu del PP, Biel Serra, va lliurar per escrit dilluns vespre, durant el ple de sa Pobla, una bateria de preguntes al batle sobre aquesta qüestió. Joan Comes donà per acabada la sessió plenària quan estava a punt de formular verbalment les esmentades preguntes, de manera que així evità respondre-les en el mateix moment. Discussió "Vaig donar per acabat el ple després d'advertir dues vegades el portaveu del PP, el senyor Biel Serra, que ho faria si entrava en la dinàmica de discutir cada resposta que li donàvem.
El GOB vol congelar el creixement a Formentor
Per agost va finalitzar el període d'exposició pública de la nova normativa urbanística, més concretament la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana de Pollença i la seva adaptació al Pla Territorial de Mallorca, que permet, entre altres qüestions, l'ampliació de l'emblemàtic hotel Formentor, que pot passar de les 247 places turístiques actuals a tenir-ne 350. Al·legacions "L'ampliació de l'hotel Formentor i la construcció de noves edificacions turístiques no tenen cabuda en aquest indret tan especial. Formentor ha de mantenir la categoria apostant per la qualitat, no ampliant la capacitat de l'hotel", diuen els ecologistes, que amb les al·legacions pretenen "evitar nous consums de territori, frenar agressions paisatgístiques de primer ordre i impedir creixements poc sostenibles".
Art amb sabor d'infància
La Fundació Yannick i Ben Jakober, constituïda el 1993 amb l'objectiu de conservar i restaurar béns del patrimoni històric espanyol i fomentar les belles arts, la pintura i l'escultura obre ara els dissabtes al públic infantil.En col·laboració amb la Fundació Sa Nostra, oferirà visites guiades per a famílies amb infants a partir dels 7 anys. Els assistents podran gaudir de la contemplació de l'atemporal col·lecció Nins, un espai museístic ubicat a l'antic aljub de la finca de sa Bassa Blanca, a Alcúdia, que reuneix 150 retrats infantils de les principals escoles europees des del segle XVI al XIX, alguns d'ells de l'Escola Mallorquina.
Tancat per als cavallistes
Un centenar de persones convocades per la Plataforma pro camins públics i oberts recorregueren ahir horabaixa, a pesar de l'amenaça de pluja, el trajecte que separa el Port de Pollença de cala Carbó i que discorre per tres senders públics: el del coll de Síller, el de Can Botana i el de cala Carbó al Port de Pollença. Els cavallistes hagueren de tornar enrere en arribar a la primera tanca, devora les cases de Síller, on una cadena limita el pas a peu i deixa només mig metre entre les reixes perquè hi accedeixin els excursionistes. Massa estret per a un cavall. La marxa, convocada per la Plataforma pro camins públics i oberts, era amb l'objectiu de reivindicar la inclusió del catàleg de senders públics de Pollença en el Pla General d'Ordenació Urbana de la localitat i a l'inventari de béns públics del terme. En la pràctica, això en suposaria una protecció jurídica més elevada enfront del tancament indiscriminat d'aquest tipus de vies de titularitat municipal.
Surt a la llum l'enllosat gòtic de Can Domènech
Les tasques arqueològiques que es fan a la seu del consorci de la ciutat romana de Pol·lèntia, situada a l'emblemàtic casal de Can Domènech a Alcúdia, han deixat a la vista part del paviment original de marès de l'edifici, possiblement d'època gòtica i trobat a la cuina. Sobre les esmentades lloses s'han trobat, a més, diverses monedes i un medalló, que ara seran restaurades i analitzades per l'equip d'especialistes del Consell de Mallorca per tal de contribuir a la datació del sòl. Aquest descobriment confirma la hipòtesi que el conjunt corresponia a tres cases d'època gòtica que durant el període renaixentista s'haurien unificat en una de sola. D'aquella etapa és la construcció d'una escala que fins ara s'ocultava rere un dels murs de la cuina i que també han tret a la llum les intervencions arqueològiques prèvies a la reforma de l'edifici, que se centraran ara a aixecar la resta del paviment de la cuina a la recerca de nous indicis.
Feta la llei, feta la trampa
Del mercat a les roques. Un jove de Can Picafort, Paco García, va instaurar dia 15 d'agost una fórmula alternativa a la dels emmascarats de Can Picafort per reivindicar la presència d'ànecs vius en l'amollada prohibida per la llei de protecció animal. En va comprar uns quants exemplars al mercat i els va portar directament a les roques per contemplar l'amollada en la seva companyia.
Història de l'imaginari col·lectiu
Jaume Viver, Antònia Amengual, Joana Albertí, Pere Bennàssar, Josep Rebassa, Josep Rosselló... Tots ells, alcudiencs que passen dels 85 anys, són els protagonistes de l'Arxiu d'història oral, que des de fa sis mesos impulsa l'Ajuntament d'Alcúdia. L'objectiu és que aquelle...
Alcúdia viu el jazz
Alcúdia viu el Jazz, la banda de la pianista Isis Apache obre divendres, 28 d'agost, la novena edició d'Alcúdia Jazz, que omplirà l'escenari de l'auditori del municipi tots els dissabtes de setembre. Eliane Elias, Biel Ballester Trio, Pegasus i Giulia Valle Quintet completen el cartell d'un festival...
Carta oberta als emmascarats
"Com a ecologistes i membres de Greenpeace i del GOB (així s'han declarat), els obrim els braços perquè vinguin a treballar per la defensa dels animals i pel compliment de la llei que els protegeix des de la legalitat que ens ofereix un estat de dret com el del país en què vivim". La Societat Protectora d'Animals i Plantes de Mallorca ha remès al Grup Serra una carta oberta dirigida als emmascarats que dissabte migdia tornaren a llançar ànneres vives a l'aigua durant l'amollada de Can Picafort.
Emmascarat i ecologista
Un dels dos emmascarats que dissabte migdia va burlar el cordó de seguretat a Can Picafort per amollar vint ànecs de carn i ossos parla en exclusiva pel Grup Serra. Unes hores després que ordissin la trama, l'excitació es nota en cada una de les seves paralues. Tot estava acuradament pensat i tanmateix... alguna cosa va fallar.
Tornen les màscares i les ànneres de veres
Un ciutadà amb ànecs vius. Els emmascarats van complir la seva promesa. Va ser vist i no vist. En només un minut, una desena d'ànecs de carn i ossos es varen colar ahir migdia en l'amollada oficial d'ànnneretes de goma de Can Picafort, eludint el cordó de seguretat. Aquesta vegada, les aus vives hi varen arribar a bord de dues grans motos d'aigua, que per més inri mancaven de matrícula, foren descarregades a una bona distància de la zona de bany i els emmascarats les van portar fins a la zona de l'amollada oficial. En només uns segons, un esbart de deu ànneres nedava al seu antull entre els banyistes, mentre que els emmascarats i les seves aletes se submergien aprofitant la confusió. Algunes fonts asseguraren que l'amollada il·legal va ser tan fugaç que els emmascarats es van atrevir fins i tot a deixar-se la cara descoberta. La d'ahir va ser una de les amollades d'ànecs de Can Picafort més massives que es recorden, possiblement pel fet que la festa va coincidir en cap de setmana per primera vegada des que els emmascarats hi prenen part.
Plogueren estels a Costitx
Centenars de mirades foren fixades al cel. L'Observatori Astronòmic de Mallorca, situat a Costitx, es va convertir la nit de dimecres en un centre de pelegrinatge per als professionals i els aficionats del món de l'astronomia que volgueren gaudir de la pluja d'estrelles. Ennuvolat Els amenaçadors núvols de tempesta no varen aturar els "observadors d'estrelles", que des del vespre i fins a la matinada van acudir en massa de la jornada de portes obertes programada amb motiu de l'aparició de les Perseides. Així, a les deu de la nit la carretera d'accés a les instal·lacions era ja completament saturada i l'aparcament no tenia llocs lliures, de manera que només hi podien anar a peu. L'observatori va organitzar sessions especials al planetari Full Dome, però aquest no va poder satisfer la demanda i els visitants s'acomodaren al pati. Així, amb els ulls fixos al cel, sorprenentment clar, veieren un fenomen que es repeteix cada any.
Teatre a peu de les murades
Dinamitzar el patrimoni cultural per apropar-lo als ciutadans. Amb aquesta premissa, fa anys que l'Ajuntament d'Alcúdia intensifica la programació de tota classe d'activitats (visites guiades dramatitzades, representacions teatrals i musicals...), especialment durant els mesos d'estiu i sempre de caràcter gratuït. Des de fa dos anys, el teatre del fossat de la murada d'Alcúdia s'ha afegit a aquest circuit, del qual ja formaven part el teatre romà de Pol·lèntia i el casal de Can Torró, un edifici catalogat del segle XVII on es desenvolupen amb èxit els Nocturns al pati, tot un clàssic de la música menys popular. Al fossat de la murada amb el pont de la Porta Roja com a teló de fons, el públic gaudeix molt a prop d'una altra classe de teatre, allunyat de grans posades en escena. Així, dijous passat, la companyia Sebas presentà l'espectacle infantil Acorde davant un centenar d'espectadors.
Més vigilància per evitar l'amollada d'ànneres vives a Can Picafort
La Conselleria d'Agricultura i Pesca de l'Executiu balear i la Delegació del Govern han remès dues cartes a l'Ajuntament de Santa Margalida per recordar-li que l'ús d'animals en la tradicional amollada d'ànneres de Can Picafort, prevista per al 15 d'agost, incompleix la llei. Per tant, sol·liciten que el Consistori adopti les mesures oportunes per impedir-hi la utilització d'aus vives o, en tot cas, la seva col·laboració perquè identifiqui els infractors amb l'objectiu d'iniciar el corresponent expedient sancionador.
No n'hi caben més
No n'hi caben més. La protectora d'animals de Pollença, una de les més reconegudes per les agrupacions en defensa dels animals de les Illes, no dóna a l'abast per allotjar les desenes d'animals que arriben a les instal·lacions. La crisi econòmica ha disparat el nombre d'abandonaments. Així mateix, ha disminuït el nombre de castracions que es practiquen a cans i moixos i, com a conseqüència directa, s'ha disparat la quantitat de femelles embarassades o acompanyades dels seus cadells que arriben a les dependències.
Un nou impuls a l'Albufereta
Ocupa una superfície de 211,42 hectàrees situada entre Alcúdia i el port de Pollença. El seu elevat valor paisatgístic i mediambiental va provocar que el Govern de les Illes Balears la declaràs Reserva Natural el 2002. Set anys després, l'Albufereta de Mallorca continua sent una gran desconeguda pel públic general. La major part de la seva extensió pertany a propietaris privats, per la qual cosa els itineraris recomanats des de les mateixes institucions públiques aconsellen que les visites voregin l'espai protegit, seguint la línia de mar.
Pollença premia Joan de Déu Prats
"Una paròdia de novel·la negra aguda i divertidíssima". Miquel Rayó, portaveu del jurat del XXVIII Premi de narrativa infantil i juvenil Guillem Cifre de Colonya, descrivia així divendres vespre a Pollença la novel·la Marc Trena, detectiu privat: el cas de l'hipopòtam segrestat, de l'autor català Joan de Déu Prats. Aquesta obra, guanyadora de l'edició del premi Guillem Cifre d'enguany, serà publicada per l'editorial Galera.
Pollença canta en català
Quatre escenaris distribuïts pel centre antic de Pollença i 35 músics amb un objectiu comú: apropar als nouvinguts la cultura catalana a través de la música i promocionar la creativitat dels artistes locals.
Pollença torna a projectar l'art més internacional
Susana Talayero, Sabine Finkenauer, Gemma Cascón, Azucena Vieites, Cecilia Postiglioni... fins a 12 obres d'artistes de reconegut prestigi internacional componen la selecció del 46è Certamen Internacional d'Arts Plàstiques de Pollença, que es va inaugurar ahir vespre al museu local.
Neteja a alta mar per aturar la brutor a les platges
Trenta-nou embarcacions patrullen les aigües de Balears aquest estiu amb l'objectiu de retirar els residus flotants del nostre litoral i evitar d'aquesta manera que arribin a les platges. En la campanya estiuenca de l'any 2008 es varen llevarr 224.000 quilograms de residus i 2.500 de meduses. Enguany s'espera que la quantitat d'escombraries ascendeixi a 250.000 quilograms. Les conselleries de Medi Ambient i Turisme del Govern balear col·laboren conjuntament per assumir unes competències que no són seves amb l'única finalitat de contribuir a crear una millor imatge per al turisme i conservació dels ecosistemes marins.
- Promouen un boicot a Mercadona: «Ens vol vendre les patates de la colonització, fetes per israelians a terres palestines robades»
- Dignitat educativa i serveis mínims que buiden el dret a vaga
- Alternativa Docent denuncia la falta de professorat i la pèrdua de poder adquisitiu dels docents d’un 20%
- Brams celebra els 20 anys del concert de comiat 'Sempre més'
- Antoni Llabrés (OCB): «O reaccionam o desapareixem com a poble: dissabte hem de sortir massivament al carrer»