El formatge de Maó és la denominació d’origen de les Balears que més es consumeix a Mallorca
A les cases mallorquines els productes de les Balears amb denominació d’origen (DO) o indicació geogràfica protegida (IGP) més consumits són el formatge Mahón-Menorca, el qual consumeix el 67 % dels enquestats i l’ensaïmada de Mallorca, consumida pel 66 %. Més de la meitat dels enquestats també consumeixen sobrassada (un 57 %) i oli de Mallorca (un 55 %).
També a Ara
- El batle de Petra va aprofitar el càrrec per ‘auto-legalitzar’ el seu lloguer turístic i forçar la legalització de la bodega de ‘Coleto’
- Campanya d’ensabonada a la monarquia espanyola (espòiler: la pagam entre tots)
- Ha mort Francesc Moll i Marquès, fundador del GOB, hereu de Can Moll i editor compromès amb la llengua catalana
- [VÍDEO] Arran mostra l’acció contra la Conselleria i crema fotos de polítics i hotelers
- La universitat ultracatòlica CEU desembarca a Mallorca
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
La D.O. és QUESO MAHON, cosa que s'hauria de corregir.
Per allò que es diu aquí, ses Pitiüses es troben en una altra galàxia, no només perquè no he llegit per enlloc es nom de ses seues herbes, sinó perquè a Eivissa i Formentera es consumeixen molt pocs productes de ses altres illes, màxim ses galletes d'Inca. Eivissa si més no, es troba dins sa galàxia espanyola si tenim en compte que es formatge més consumit és, de lluny, es manxec ("machego" li diu sa gent, fins i tot sa catalanoparlant). De fet, crec que podríeu recórrer tot Eivissa (Formentera no ho tenc clar) i no trobar un sol bar on si demanes un entrepà de formatge te'l seveixen amb formatge de Maó. Fa pocs dies vaig demanar a qui regenta un bar de carretera d'Eivissa que per què no n'oferien i em digué que perquè ningú de sa clientela li ho demanava i que a Eivissa sa majoria de gent es forastera i demana "manchego". Crec que es productors des formatge de Maó tenen molta feina de promoció a fer a ses Pitiüses