El formatge de Maó és la denominació d’origen de les Balears que més es consumeix a Mallorca
A les cases mallorquines els productes de les Balears amb denominació d’origen (DO) o indicació geogràfica protegida (IGP) més consumits són el formatge Mahón-Menorca, el qual consumeix el 67 % dels enquestats i l’ensaïmada de Mallorca, consumida pel 66 %. Més de la meitat dels enquestats també consumeixen sobrassada (un 57 %) i oli de Mallorca (un 55 %).
També a Ara
- Mercadona acomiada una treballadora per haver atès els clients en català
- 15J: Tothom a omplir els carrers de Palma i Eivissa en contra de la turistificació i per una vida digna
- Vox ara s’indigna per un cartell que combat simbòlicament el feixisme
- Milers de persones clamen a Palma: «Davant la turistificació de les nostres vides, trobaran un poble combatiu»
- L’STEI denuncia que la manca d’aspirants a oposicions és una mostra de «la crisi de la docència»
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
La D.O. és QUESO MAHON, cosa que s'hauria de corregir.
Per allò que es diu aquí, ses Pitiüses es troben en una altra galàxia, no només perquè no he llegit per enlloc es nom de ses seues herbes, sinó perquè a Eivissa i Formentera es consumeixen molt pocs productes de ses altres illes, màxim ses galletes d'Inca. Eivissa si més no, es troba dins sa galàxia espanyola si tenim en compte que es formatge més consumit és, de lluny, es manxec ("machego" li diu sa gent, fins i tot sa catalanoparlant). De fet, crec que podríeu recórrer tot Eivissa (Formentera no ho tenc clar) i no trobar un sol bar on si demanes un entrepà de formatge te'l seveixen amb formatge de Maó. Fa pocs dies vaig demanar a qui regenta un bar de carretera d'Eivissa que per què no n'oferien i em digué que perquè ningú de sa clientela li ho demanava i que a Eivissa sa majoria de gent es forastera i demana "manchego". Crec que es productors des formatge de Maó tenen molta feina de promoció a fer a ses Pitiüses