El formatge de Maó és la denominació d’origen de les Balears que més es consumeix a Mallorca
A les cases mallorquines els productes de les Balears amb denominació d’origen (DO) o indicació geogràfica protegida (IGP) més consumits són el formatge Mahón-Menorca, el qual consumeix el 67 % dels enquestats i l’ensaïmada de Mallorca, consumida pel 66 %. Més de la meitat dels enquestats també consumeixen sobrassada (un 57 %) i oli de Mallorca (un 55 %).
També a Ara
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Vidal comença una «campanya de pressió» perquè el nou canal de RTVE en català arribi a les Balears
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Com així les Illes Balears s’han salvat de la gran apagada elèctrica?
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
La D.O. és QUESO MAHON, cosa que s'hauria de corregir.
Per allò que es diu aquí, ses Pitiüses es troben en una altra galàxia, no només perquè no he llegit per enlloc es nom de ses seues herbes, sinó perquè a Eivissa i Formentera es consumeixen molt pocs productes de ses altres illes, màxim ses galletes d'Inca. Eivissa si més no, es troba dins sa galàxia espanyola si tenim en compte que es formatge més consumit és, de lluny, es manxec ("machego" li diu sa gent, fins i tot sa catalanoparlant). De fet, crec que podríeu recórrer tot Eivissa (Formentera no ho tenc clar) i no trobar un sol bar on si demanes un entrepà de formatge te'l seveixen amb formatge de Maó. Fa pocs dies vaig demanar a qui regenta un bar de carretera d'Eivissa que per què no n'oferien i em digué que perquè ningú de sa clientela li ho demanava i que a Eivissa sa majoria de gent es forastera i demana "manchego". Crec que es productors des formatge de Maó tenen molta feina de promoció a fer a ses Pitiüses