nubes dispersas
  • Màx: 13.52°
  • Mín: 10.13°
12°

Un metge nega l'atenció a una pacient i li exigeix que li parli «en castellano»

Els fets varen succeir al CAP Garrotxa d'Olot

Dolors Rovira, veïna d'Olot de cinquanta-cinc anys ha denunciat que un metge del CAP Garrotxa d'Olot li s'ha negat a atendre-la pel fet d'haver-li parlat en català, segons explica Vilaweb.

«Si vols que t’atengui, m’has de parlar en castellà», aquesta va ser la resposta que va obtenir Dolors Rovira d'un metge del CAP d'Olot, que en una segona ocasió la va ignorar repetidament. Rovira ha denunciat els fets davant el Govern de Catalunya.

Primera vegada

La primera vegada va anar a urgències i va ser atesa per aquest doctor: «Li vaig explicar què em passava i ni em va contestar. Vaig continuar parlant en català i va continuar sense contestar-me. Em va començar a revisar, fins que va arribar un moment que em va dir que m’hi havia de dirigir en castellà si volia que m’atengués. No és que em demanés si us plau que parlés en castellà perquè no m’entenia, no va voler excusar-se, va ser una imposició. Jo simplement vaig posar una denúncia en el mateix CAP i vaig marxar».

El director del CAP, li va telefonar al cap d'uns dies i li va demanar disculpes: «Em va demanar disculpes, em va calmar i em va dir que havien estat patint molt aquells dies per com estava l’Atenció Primària. Però hi va haver una segona vegada».

Segona vegada

Al cap d’uns dies la Dolors va haver de tornar a anar al CAP. Explica que el mateix metge que l’havia atès la primera vegada la va veure esperant, i que va començar a cridar tothom menys a ella. «Jo ja havia avisat les infermeres que amb aquest home m’havia passat això. Els vaig dir que no m’estava atenent i elles em van dir que l’avisarien», continua Dolors Rovira. «Va obrir la porta i em va dir vingués, amb un to com si fos un gos. Em va dir que no em tenia a la llista i que no em podia agafar. Vaig tornar a anar cap a les infermeres i elles em van dir que insistirien, que m’havia d’agafar. Després d’una hora i mitja esperant em va atendre i li vaig començar a parlar, en català, evidentment. I ell va escriure a l’ordinador que jo no volia ser tractada. Li vaig preguntar directament si no em volia atendre perquè parlava en català. Em va contestar ‘¿Qué?’, vaig tornar a repetir-li, i em va tornar a contestar ‘¿Qué?’, i així tres o quatre vegades, fins que al final em va dir que no tenia per què fer-me res».

Rovira va partir del CAP sense la recepta que necessitava, que li va acabar fent un altre metge. Al cap d'uns dies va posar una segona denuncia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Margarita Coch, fa mes de 2 anys

Això és imposició del castellà, quin greu de país, quina manera de tractar a un pacient.

Valoració:3menosmas
Per Pobrissons! Incapacitats greus., fa mes de 2 anys

No entenc perquè els mallorquins som tan educats. Giram la llengua a voluntat dels altres.
Si no m´entenen, millor!
Així els podré dir el que pens a la cara que posen de bàmbols, perquè són mooolt políglotes...

Valoració:7menosmas
Per escorpí, fa mes de 2 anys

Qui ve a Mallorca per humiliar-nos i a burlar-se de nosaltres ha de ser expulsat de l'illa. Això és el que fa l'amo d'una casa quan jo vaig a ca seva a insultar-lo: em treu fora.Valoració:17menosmas
Per Sergi, fa mes de 2 anys

Jo em trobo en aquesta situació i li reventós la cara aquest desgraciat,que se'n vagi a treballar al seu pais

Valoració:14menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys

Per "Mallorquín"
Lo mismo le digo señor "mallorquín". Cuide su xenofobia, no sea que su salud mental se resienta.

Valoració:26menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

@No podem continuar d'aquesta maneraOtra perla para la carpeta de delitos de odio.
Me voy a quedar sin megas 🙄.

Valoració:-41menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 2 anys

Dolors Rovira, siga anteponiendo su xenofobia a su salud, que le va a ir muy bien la vida…

Valoració:-100menosmas
Per No podem continuar d'aquesta manera., fa mes de 2 anys

Molts d'aquests impresentables son gent que ha vingut de fora, a la caça dels contractes i de les interinitats que s'oferten a les comunitats. I son els que ara, exigeixen que els facin fitxos sense passar cap oposició, prenent les places als nostros metges i infermers.
Aquesta feta que explica l'article, no just s'ha uria de denunciar com una falta lingüística, si no també com una falta laboral greu per negar-se a exercir la funció del lloc de feina que ocupa, alhora que com un delicte, com pot ser negar-se a atendre a un malalt.
A veure si l'expedienten, a aquest foraster malnascut, que ha anat a Catalunya a viure i a treballar, però que tracta als catalans com si fóssin rates i no els vol atendre, però que per contra, no li fa pruaga cobrar doblers sortits dels seus impostos.
Llavors, els polítics nazi-feixistes que representen a aquests invasors-destructors del nostre poble, tenen la poca vergonya d'atrevir-se a presentar a aquests agressorss com a unes víctimes, assimilant-los als sudafricans que patiren l'Apparheid i als jueus al temps dels nazis, quan son ells amb la seva conducta, els que s'assemblen als nazis i als colonitzadors invasors que expoliaven Sudàfrica i maltractaven i menyspreaven als natius,amb l'agravant en aquest darrer cas, de que aquest forasterum no ens ha aportat ni civilització, ni progrés, ni cultura, ni innovació. Només aporta misèria, violència, inseguretat i maldat.
Necessitam utgentment, tenir potestat per expulsar a tota la mala gent que va contra el nostre poble, de la nostra terra.

Valoració:73menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente