algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
23°

Anna Gabriel: «No aniré davant el jutge, jo no he comès el delicte de rebel·lió»

L’ex-diputada de la CUP Anna Gabriel és a Suïssa i aquest dimecres no anirà a declarar davant el Tribunal Suprem. Així ho ha anunciat a través d'una entrevista en el diari suís Le Temps, així com en la televisió RTS. Gabriel ha explicat la seva estratègia de defensa i les seves intencions a Suïssa, on preveu quedar-se a viure i treballar. Diu que si la justícia suïssa acceptés una petició d’extradició de la justícia espanyola, demanaria asil polític.

El portal VilaWeb ha trascrit del francés al català l'entrevista a Anna Gabriel.

«No cal que vagi davant el jutge, jo no he comès el delicte de rebel·lió, crec que és necessari que sigui aquí per a denunciar-ho. És dur deixar el meu país i la meva família, no és una elecció fàcil ni alegre». Continua així: «Jo no aniré a Madrid. Hi ha la possibilitat que dimecres mateix el jutge anunciï que demana la meva extradició i serà Suïssa que haurà de decidir què en fa, de mi. He considerat amb els meus advocats que l’extradició seria il·legal perquè no hi ha cap base per a sostenir que jo hagi comès cap delicte i, en canvi, es pot defensar amb tot fonament que hi ha una persecució política. Hi ha moltes manifestacions i declaracions dels tribunals, de la policia, de jutges… que indiquen que no és un tribunal imparcial i que això és una persecució política. I Suïssa no accepta l’extradició de persones que són perseguides políticament, com és el meu cas».

Finalment, declara que si Suïssa acceptés l’extradició «podria entrar a la presó aquí a Suïssa tot esperant de ser extradida». I afegeix que demanaria l’asil si s’escaigués. De moment, no l’ha demanat. «Si em qued aquí miraré de reprendre la meva activitat acadèmica. Sóc professora de dret a la Universitat de Barcelona i he vingut aquí a treballar-hi i a instal·lar-m’hi. I si no ho puc fer perquè em demanen l’extradició, demanaré l’asil polític».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.