algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Catalunya perIlla?

Ja fa molts d'anys que el futbol no ens treu la son. Si és que mai ens la va treure. Però des de fa dècades, tendim a veure aquest esport d'equip com una gran caricatura de la vida. Un mirall convex que ens trasllada una realitat augmentada i, si voleu, un pèl grotesca. Però basada en la realitat.

I dins aquest marc, el que passa al Futbol Club Barcelona moltes vegades ens serveix per avançar el que passarà a Catalunya. No de bades va ser el club esportiu que durant anys havia estat governat per un catalanisme ploramiques, el que va tenir primer una direcció independentista desacomplexada, que el va dur a assolir les fites més importants de la història.

La reacció dels poders fàctics va ser la de no descansar fins aconseguir que la massa social barcelonista optàs per un canvi de rumb. I aquest canvi va arribar de la mà de Josep Maria Bartomeu, un personatge tan nefast que costa acceptar que sigui real. Per pura estadística és gairebé impossible que aconseguís fer el que va fer: prendre sempre la decisió més desfavorable per als interessos del club que presidia.

Des que hi ha eleccions, a Catalunya hi ha hagut sempre una majoria catalanista, i des de fa una quinzena d'anys, aquesta majoria ha evolucionat cap a l'independentisme, de manera que des de, com a mínim, el 2010, hi ha una majoria social independentista que és la que ha marcat la política.

Ara, per diverses raons, la majoria de les enquestes pronostiquen que en els comicis de diumenge aquesta majoria social no es mobilitzarà prou i es produirà un resultat que podria arribar a permetre l'accés a la presidència de la Generalitat del Josep Maria Bartomeu de la política que és Salvador Illa.

Illa ja ha demostrat la seva incapacitat per a gestionar, va ser el pitjor ministre de sanitat de la Unió Europea durant la pandèmia, fins al punt que el president espanyol se'l va haver de treure de damunt.

Illa és el típic producte de partit gran espanyol: sense cap experiència fora de la política i que ha medrat dins el partit a base d'obeir als de dalt i apunyalar als de baix.

Si Illa arriba a ocupar la presidència de la Generalitat, no tenim cap dubte que s'agreujaran tots els mals institucionals de Catalunya i la Institució entrarà en una fase de decadència equivalent a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola... De fet, pitjor, perquè sempre és més nociu un inútil que un dolent. I en Illa hi conflueixen ambdós perfils.

La part que sempre salva Catalunya és aquesta majoria social que, amb les institucions, sense les institucions o, fins i tot, amb les institucions en contra, fa que l'excel·lència i la cultura surin i el País continuï endavant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Barber, fa 8 dies
Molt bon article.
Valoració:-2menosmas
Per I tant, fa 8 dies
Acabo de hablar con la rateta histérica.
Está tan contenta que te refieras a ella, que me ha rogado que saludes a tu señora madre en su nombre.
Tan pronto como pueda te dará personalmente las gracias.
Valoració:2menosmas
Per Alberto Moragues, fa 8 dies
I tant = rateta histèrica
Valoració:-2menosmas
Per I tant, fa 8 dies
Oye Albertito.
Si se comenta con un seudónimo es única y exclusivamente porque Tomeu, que parece que es el dueño de todo esto, no ha tenido los beidas suficientes para obligar a registrarse con nombre, apellidos y correo electrónico de verdad,
Y no lo ha hecho, como todos los diarios, porque sabe que en estas condiciones, los tres o cuatro comentaristas habituales se irían. ¿Lo captas?
Además, por mi puedes entrar con toda tu parafernalia real, o sin ella. No me interesa en absoluto.
¿Jo una rateta?
Te imaginas lo que yo te podría decir?
Valoració:2menosmas
Per Lluís F. Lorenzo, fa 9 dies
L’article és bó però el titular és boníssim “Catalunya per Illa”. Les Illes som més que Illa, però.
Valoració:0menosmas
Per Alberto Moragues, fa 9 dies
Personal, com totes les opinions dels que tenen la valentia de posar el seu nom i no com les ratetes que s'amaguen darrere nicks.
Valoració:-2menosmas
Per segur, fa 9 dies
Més que minoritari, personal.
Valoració:4menosmas
Per plim, fa 10 dies
sabes que tu opinión es minoritaria verdad?
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente