cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Una cultura popular forta i integradora

Aquests dies (i nits) podem comprovar no només les ganes de festa i de celebració acumulades pels mallorquins i mallorquines, sinó que també hem pogut calibrar la força creixent i la immensa capacitat integradora que té la nostra cultura tradicional i d'arrel. La cultura popular mallorquina té una capacitat grandiosa d'atracció per al jovent, cosa que la dota de gran potencial de present i de futur.

Afegim-hi també la progressiva incorporació de les dones a papers protagonistes que fins ara havien estat absurdament reservats als homes.

Les celebracions de les festes d'aquest mes de gener, amb gloses, dimonis, santantonis, ximbombades, xeremies, foguerons, ballades, correfocs, colles festives, cossiers... a les que cal afegir, encara, les tradicions estrictament locals i l'excel·lent tasca feta per les confraries i colles de Palma (una plaça més 'dura' que qualsevol altre municipi), demostren fins a quin punt la cultura popular pot funcionar com a element d'integració i de cohesió social.

L'excel·lent salut de la nostra cultura popular, a vegades revisada, revisitada o reinventada, és una magnífica notícia.

Una força i vitalitat que convida a estimar i abraçar la nostra cultura sense complexos, com ho han fet aquests dies milers i milers de joves de Manacor, sa Pobla, Muro, Algaida, Artà, Pollença, Sant Llorenç, Son Servera, Capdepera... i Palma.

Una cultura viva com les gloses i cançons amb sons del passat i lletres ben vives i actuals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ll.Lorenzo, fa 6 mesos
Molt bó. Sobretot el comentari de “dies (i nits)” només millorable, al meu parer, amb “aquestes nits (i aquests dies)”. Palma és dura i ho serà més perquè s’ha vist reforçada per una immigració de muntanya que no surt al carrer a fer festa popular. I no senten enveja del trull o trui. No volen res que no tinguin ja dins ca seva.
Valoració:0menosmas
Per Felanitxer, fa 6 mesos
Aquest diari és el dBalears o el dMallorca?
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente