algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
18°

Adéu a Miquel Alenyà

La mort de Miquel Alenyà és per a mi el darrer episodi d'un món d'amics que s'acaba. Uns amics intel·lectualment solvents, èticament impecables i, sempre, sempre, amb una bona paraula a la boca. Vàrem fer junts el Preuniversitari al Ramon Llull. A un curs on també hi havia en Nadal Batle.

Pel que jo sé, establírem aquell any una bona relació que durà tota la vida. En Miquel era una mica més gran i venia d'estudiar Teologia a Roma. Degué decidir fer una canvi rotund al seu rumb vital perquè s'apuntà a 'Ciències', i no a 'Lletres' com hauria estat natural. A la Universitat de Barcelona estudià Economia, i quan el vaig tornar a veure a Palma ja era el director de la Banca Catalana.

No conec, ni de molt la seva obra escrita, abundant i de qualitat, però un llibret seu del 1979 'Una política econòmica per a les nostres Illes' me va interessar molt, i encara avui hauria de ser rellegit per tots aquells que pontifiquen sobre la diversificació econòmica.

A Sa Nostra ens hi retrobàrem: en Nadal com a membre del Patronat, en Miquel com a Vicepresident i, mes tard, jo com a 'home bo' intermediant entre l'empresa i els treballadors.

En Miquel es va jubilar amb el pla que jo havia contribuït a dissenyar. Va ser un bon epíleg a una col·laboració que, per bé que intermitent, havia durat moltíssims d'anys. Enyoraré l'amic i el company, i si Mallorca tengués una mica més de consciència de País, també l'enyoraria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Gabriel Alenyà Serra, fa 11 mesos
Aquí dejo el mensaje que con fecha 18/11/2020, recibí de mi pariente Miquel Alenyà:

Benvolgut Biel, magníficas fotografías.
Con las explicaciones que me das, son emocionantes de lo más. Te agradezco mucho que me hagas compartir estas experiencias jovencísimas, tan sanas y tan formativas.
Fuimos unos privilegiados y todavía lo somos!!!!!.
Yo entre 1956 y 1959 estuve en el Seminario de Palma. Después residí 2 años (1959-1961) en el Colegio Español de Roma. Todo ello fue una experiencia enriquecedora y muy duradera.
Un abrazo virtual, Miquel Alenyà "Fuada".
Valoració:1menosmas
Per pep ramon femenias, fa 11 mesos
Miquel alenyar fue director de Banco Industrial de Catalunya, no de Banca Catalna.
Valoració:3menosmas
Per Toni, fa 11 mesos
De las aulas y de mi propio barrio donde éramos no menos de dos decenas todos amigos; sólo puedo decir con pena y nostalgia que no sé el paradero de ninguno de ellos. Compañeros de mi propia edad. Sé que algunos han fallecido, pero ¿y los demás?.
Es el devenir de la vida.
Nos vamos uno detrás del otro. Y todavía peor si no sabes nada de aquellos que formaron parte de nuestra segunda familia. Los recuerdo a todos ellos, con nombre y apellidos y no creo que ninguno deba ser considerado, méritos y virtudes aparte, persona imprescindible para hacer pais pese a ser todos mallorquines. No lo sé. Igual, sí.
Paso, de tarde en tarde, por las calles del querido barrido. No queda nada, pese a que casi todo sigue igual. No conozco a nadie. Soy un extraño, pese a haber nacido en él.
Y gracias al Altísimo por poder verlo pero sin alegría alguna.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente