nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Cabrera i el dret a la ciutat

Fa unes setmanes, el candidat d'El PI a Cort, Carles Cabrera, va posar el focus en el dret a tothom de poder fer ús dels espais públics i el transport de Ciutat. La cosa resulta molt rellevant, ja que massa sovint, veiem gent amb mobilitat reduïda que no pot pujar al bus, per exemple perquè la rampa no funciona o els espais públics no prou accessibles. Però no és només quelcom que afecti persones amb discapacitats concretes. És una qüestió per a plantejar-nos, com assenyalava Cabrera, si realment tots i totes, podem fer ús de places, carrers i parcs en igualtat de condicions.

La gent gran, per a qui la mobilitat es va reduint per causes biològiques i naturals, i a la qual, és habitual veure-la pujar i baixar del bus amb dificultats. Dones de totes les edats que eviten anar soles de nit, especialment per determinades zones i, en definitiva, ciutadans variats i diversos que ensopeguen amb barreres físiques o socials en el seu dia a dia.

Ara que l'esquerra s'ha aficionat a centrar-se en minories, resulta xocant que d'aquestes en parli tan poc. I a més de poc, sovint de forma molt esbiaixada. Més enllà del feminisme, i la lluita pels drets del col·lectiu LGTBIQ+, ambdues lloables, hi ha altres col·lectius que requereixen especial atenció i ajudes específiques. A més, els punts de trobada i lluita comuna són molt clars. Un potencial real, doncs, al qual se li dona l'esquena de forma incomprensible.

I és que, si no se'n parla, i no s'ajuda a fer-los visibles, que emergeixin d'aquesta estranya i alhora coneguda inexistència quotidiana, serà molt difícil que puguin esdevenir actors socials o polítics els quals contribueixin de forma decisiva a construir una societat inclusiva, plural i diversa. Calen també, per a passar dels eslògans buits, desconeixedors del dia a dia d'un gran gruix de la població, a realitats palpables sens dubte enriquidores per a una majoria de la població. Després d'anys de donar lliçons magistrals sobre algunes minories, ves per on, a l'esquerra il·lustrada i distingida de ca nostra li manca obrir el meló respecte a altres minories ignorades.

Suposadament, els hauria de motivar força el tema, ja que tindria l'al·licient que part d'aquests ciutadans i ciutadanes, sí que viuen realment fora realment del sistema. I aquí, se suposa que, si mes no quant a façana i discursos enrotllats i transgressors, són uns experts. Ara, només els caldria, plantejar-se si fan seves aquestes reivindicacions i com portar-les a la crua i complexa realitat que massa sovint desconeixen. I animar-se, clar, a anar un poc més enllà de la foto puntual i de rigor quan algú els recorda que toca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carme, fa dervers d'un any
La foto de rigor,aixó si,aquí hi pensen tots a sortir-hi, són patètics
Els convindria, als nostres politics, q fessin una reflexió i pensin en les necessitats de tota la població.
Jaume, tota la raó del món !!!
Valoració:6menosmas
Per Pere, fa dervers d'un any
Molt bona reflexió! Tota la raó del món. És necessari atendre les necessitats de tots els segments de població! Cada un de nosaltres, fins i tot si ara tenim bona salut, acabarem probablement tornant vells i tocaram la crua i cruel realitat de la discriminació d'una societat insensible. Cal defensar totes les minories i cal també una classe política i una societat sensible amb totes les necessitats.
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente