algo de nubes
  • Màx: 20.5°
  • Mín: 11.86°
11°

El vel a Iran i aquí

Més de 40 persones mortes i desenes de detingudes és el balanç provisional que ens arriba des d'Iran de les protestes contra l'obligació que les dones tapin els seus cabells amb un vel.

El detonant d'aquesta nova onada de protestes va ser la detenció i assassinat a Teheran de Mahsa Amini, una al·lota de 22 anys, que segons la policia de la moral duia el vel mal posat.

Les protestes varen continuar i es varen estendre per tot el país després de la mort a tirs d'una altra jove de 20 anys, Hadis Najafi (una al·lota que es va fer molt popular a les xarxes ballant sense vel). Ara són moltes les persones que mantenen el pols al règim iranià contra l'ús obligatori del vel a l'espai públic.

La gent que s'enfronta amb el règim teocràtic d'Iran mereix el nostre suport i la nostra solidaritat.

Des de les Illes Balears també és necessari que vetlem perquè cap al·lota, sota cap excusa, sigui obligada a dur cap mena de vel o altra símbol religiós contra la seva voluntat.

I, d'altra banda, és igualment molt important respectar i vetlar perquè cap persona sigui discriminada per vestir així com vulgui.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa dervers d'un any
Totalment d'acord en vigilar que cap persona sigui discriminada per motius de vestimenta. Però també cal una reprovació a totes les lleis dels països que obliguen a vestir de determinada manera i la condemna als règims que no respecten els drets fonamentals
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente