cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
19°

Gols contra el masclisme

Aquest dimecres, al Camp Nou, s'ha fet història. El partit de futbol entre els equips femenins del FC Barcelona i el Reial Madrid ha aplegat 91.553 assistents, xifra que significa el rècord mundial d'espectadors a un partit de futbol femení.

La impressionant xifra i el mosaic (que hauria d'haver estat escrit en català) han fet la volta al món i han significat una passa simbòlica, però molt important, en el llarg camí cap a la igualtat d'oportunitats entre totes les persones sense distinció per raó de gènere.

L'aportació que han fet el conjunt de dones que formen la plantilla del Barça, entre les quals les mallorquines Mariona Caldentey, Cata Coll i Patri Guijarro, i el club presidit per Joan Laporta, a la lluita per la igualtat, és majúscula i cal posar-la en valor i celebrar-la.

I, malgrat aquells que prediquen que no ens hem d'emmirallar en Catalunya, convendria que qualque club, a Mallorca, aprofitàs l'onada i fes una aposta important i decidida pel futbol femení.

L'alegria per la fita assolida al Camp Nou no ens ha de fer oblidar que encara hi ha desenes de milers de situacions, en el futbol, en l'esport i en la vida en general, on la discriminació cap a les dones (o cap el col·lectiu LGTBI) continuen perpetuant-se.

Serà necessari marcar molts gols més a la desigualtat per arribar a una situació de justícia i derrotar el masclisme.

I encara que no vulguin que es digui, també el masclisme dels jutges espanyols.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquín, fa mes de 2 anys
Se dice Real Madrid. Aquí y en la China Popular.
Valoració:0menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa mes de 2 anys
Molt bó apunt. Jo diria "emmirallar al Principat" perquè Muro, per exemple, és Catalunya. En tot cas, al Principat no hi hagut dones presidentes del Govern de la Generalitat ni tenen probabilitats per a les pròximes eleccions i a Balears és gairebé segur que tindrem una dona de presidenta, com també hem tingut dones i qualque LGTB presidint Mallorca. Els principatins també s'han d'emmirallar en nosaltres. Aprendre dels altres sempre és positiu. Sobre els espanyols, el masclisme ha estat molt borbònic, doncs fa 5 segles ja va tenir dues caps d'Estat i la primera ambaixadora d'Europa, Catalina d'Aragó. Encara se sentia al poder la tradició celtíbera que permetia les dones liderar societats, fins i tot abans de ser romanitzats. Tenim el cas de la reina Budicca, celta de les Illes Britàniques. De vegades potser un error parlar dels espanyols i d'Espanya. celtíbers, tartessos, bascs i mossàrabs són denominacions més comparables amb la catalana. El que és cert és que hi ha una aliança entre tots aquells, inclosos els bascs (Iberdrola, BBVA - fusió d'un banc espanyol, nascut de l'Estat espanyol- amb el principal banc basc -) per dominar la Península i illes veïnes. Madrid representa aquesta aliança, una ciutat amb un equip de futbol fundat per bascs i un altre per catalans i que va tenir com a principal president a un altre català (Santiago Bernabéu). Conec castellans i lleonesos, celtíbers, que no volen saber res d'aquest Madrid governat financerament per bancs catalans i bascs i que sembla un punt anti català i anti basc però també un negoci basc i català per atreure celtíbers i tartessos de vida campesina que es deixen dur per la vida de la capital. En definitiva, no tot és tan clar i evident.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente