nubes dispersas
  • Màx: 17.43°
  • Mín: 8.69°
17°

Es dediquen els catalans a pedregar infants de 5 anys que volen estudiar en castellà?

Al covid (virus) i a la covid (malaltia) li passa el mateix o semblant que al volcà de la Palma. A estones sembla que s’atura o que afluixa la seva activitat i després reviscola i treu foc per boques noves que escupen lava que sol arribar a la mar. El covid semblava vençut, tothom s’anava organitzant com si res fos passat i ha tornat a reviscolar. Augmenten els contagiats, augmenten els hospitalitzats, augmenten els ingressats a les uvis i augmenten els morts diaris. Però ara s’hi ha afegit un fenomen nou, que és l’augment de casos a les escoles. Si les altres reviscolades (onades o ones) s’anaven controlant de manera bastant unificada i controlada, ara, a les escoles el desordre és brutal. No existeix un protocol comú, aules confinades, aules tancades, aules amb manca d’alumnat, professors amb PCR, professors sense PCR, mestres sense alumnes obligats a anar al centre, cap mirament per a les persones de risc, tothom actua com Pilats, només es dediquen a rentar-se les mans. Es veu que deu faltar la mà d’aquests de dretes, que són tan llestos. Són aquests que diuen que amb ells tot s’hauria arreglat. Les butxaques les tendrien ben plenes segurament.

Aquesta setmana ha quedat ben demostrat la frase que circula per les xarxes socials: Només podrem salvar la llengua si ens convertim en estat independent. La frase no sé si és igual, però vol dir això. Ah, la llengua és la catalana, no la que diuen els polítics i periodistes espanyols, que la llengua perseguida és la castellana. No crec que s’ho creguin, però els convé dir-ho, perquè el que volen és atacar de qualsevol manera, el poble català. Aquesta setmana ha estat un escàndol. Els titulars dels diaris i les tertúlies feien por. Vos imaginau uns tertulians, el moderador dels quals els ha demanat. Què vos pareix que els catalans persegueixin un nin de 5 anys perquè vol fer un 25% dels seus estudis en castellà? I què vos sembla que l’hagin volgut pedregar? Ja vos podeu imaginar les contestacions dels tertulians i de qualsevol persona que tengui el cap sobre les espatles i que el seu cervell funcioni una mica. A cap tertúlia hi ha gent amb coneixement del que està passant, perquè a les ràdios catalanes, tertulians que bravegen de ser catalanistes, també n’amollen cada una que demostra la seva ignorància. Ningú no vol posar remei a la qüestió ni els que estan ben informats ni els que no hi estan, que són majoria.

Avui he pogut sentir un castellanoparlant que difonia el seu missatge, també participant a una tertúlia i que deia amb molta vehemència que els catalans tenen dret a ser ensenyats en la seva llengua materna, que ell no dubtava ni un segon que era el català, per tant, que els catalans tenien dret a rebre l’ensenyament en català. Era un llumeneret blau en un desert obscur i inhòspit, però existeix i ho hem d’agrair, que n’hi hagi algun que s’hagi informat i ens entengui.

Què és el que passa en realitat? Des de fa unes desenes d’anys al Principat de Catalunya tenen legislat que es pot fer ensenyament en català, en realitat només s’ha fet en pocs centres. Els resultats són els que són. Tot l’alumnat aprèn les dues llengües, però tot l’alumnat se relaciona usant el castellà. El fruit de la mesura no ha estat el que corresponia perquè no s’ha fet així com calia. Mentre això passava, des de la Messeta sempre s’ha atacat aquest sistema d’ensenyament, al qual han anomenat equivocadament, immersió lingüística. He explicat manta vegades que el que s’ha de fer és ensenyar en català i que la immersió lingüística és una tècnica didàctica per rebre alumnat que ha arribat recentment i no coneix en absolut la llengua catalana. Aquesta és la situació en el moment actual, però sempre n’hi ha, gent que viu entre la societat catalana que odia el català, o gent que pertany a partits que tenen la missió d’actuar per eliminar el català i que actuen com en temps de la dictadura. Una manera de fer-ho és eliminar àmbits d’ús del català. Si el català té la possibilitat de tenir un àmbit d’ús a l’escola s’ha de suprimir. Si no es pot fer de manera total, idò es farà reduint l’àmbit d’ús, primer un 25%, després el 50% i finalment arribaria l’eliminació total, eliminació que arribaria solament restant aquest 25% legislat pel jutges espanyolistes. Què ha passat doncs?

Que a una escola on teòricament i legalment es feia l’ensenyament en català amb la conformitat de tota la comunitat escolar, pares i mares inclosos, hi arriba un alumne els pares del qual odien el català i que no volen que el seu fill rebi l’ensenyament en aquesta llengua. Així que s’assessoren i duen la qüestió als tribunals. Què passa amb la sentència dels jutges espanyolistes? Que dictaminen que s’ha de fer un 25% d’ensenyament en castellà. Què significa això? Que si a la classe hi ha 20 alumnes, 19 dels quals estan d’acord a fer l’ensenyament en català, ara, per mor de l’odi d’uns pares i de la mà opressora dels jutges espanyols, hauran de fer tots l’ensenyament en castellà d’alguna o algunes matèries a més de l’ensenyament en aquesta llengua. Per això a algú se li ha ocorregut dir que faci les classes en castellà tot sol aquest nin, i a algú altre se li ha ocorregut dir que haurien d’anar a protestar davant la casa dels pares d’aquest nin. Això ha estat l’únic que han valorat els opinadors i mitjans de comunicació espanyols. Pobre nin de 5 anys que se’l priva de l’ensenyament en castellà per mor d’uns catalans endimoniats! Com pot ser això? I tot són expressions de malvolença i odi cap al poble català, que es porta tan malament amb un nin de 5 anys.

El castellanoparlant ha defensat l’ensenyament en català dels catalans, sense conèixer que està ple d’invasors, de colonitzadors i de traïdors. Tampoc no sap que l’argument de la llengua materna es va superar fa més de trenta anys amb el de llengua territorial, ja que al Principat hi ha més de dues-centes llengües maternes. Tota la vida dedicat a defensar el català i això demostra que ens trobam al principi. Quina llàstima! Només es podrà solucionar amb un estat propi i vigilant els d’ERC, que tenen alguna idea molt equivocada.

És ben hora que els espanyols sàpiguen que els catalans no es dediquen a pedregar infants de 5 anys ni de qualsevol edat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

Mallorquinet,castellano escrivent,tambè podrías relatar,tots els actes,del supossad terroristme d'estat,i crims de guera,i post guerra,duts a terme,per segurament, el teu admirat F.F.B.; no te bastarian dues vidas per ferò....

Valoració:3menosmas
Per al Mallorquín, fa mes de 2 anys

.... i els catalans ens mengem cada dia per a dinar un nin castellanoparlant !



Arruix manipulador intolerant !

Valoració:-1menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 2 anys

10,45 horas en el colegio de Sant Julià de Ramis, en Girona, capital del independentismo catalán. Está previsto que en ese centro vote el presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, y decenas de manifestantes se agolpan a las puertas del centro. Ante la pasividad de los Mossos, la Policía Nacional y la Guardia Civil hacen acto de presencia para retirar las urnas e impedir la votación. En ese momento se produce una de las imágenes de la jornada.



Un agente aparta de la algarada a un padre que llevaba a su hijo subido a los hombros a modo de escudo humano. El guardia civil impide que el niño caiga al suelo durante unos empujones, intenta calmar a ambos, quitarle el miedo al pequeño y convencer al padre de que se marchen de allí. Consigue que el progenitor lo baje de los hombros y se aparten, aunque no recibe la flor que el hombre le ofrece.



Las imágenes están dando la vuelta al mundo a través de las redes sociales y demustran una de las caras más duras del independentismo catalán: el uso de menores en la causa separatista. La Fiscalía de menores ya ha advertido a la Generalitat, a los padres y a las comunidades educativas que son responsables de la seguridad de los menores que participen en la ocupación de colegios para impedir su cierre y en las manifestaciones.



El Ministerio Público avisa que, ante la posibilidad de que estos hechos puedan derivar en «situaciones de riesgo» para los menores, se lleve a cabo un seguimiento individualizado de cada caso incoando un expediente de riesgo. Además, reclama a la consejería que recuerde a los centros educativos bajo su competencia que «no se les exime de obligaciones de custodia a los menores». Por su parte, el partido de Albert Rivera, Ciudadanos, ha pedido a la Fiscalía que proteja a los menores catalanes y actúe contra quienes los utilizan con fines políticos.



Valoració:2menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 2 anys

«Son cosas de niños», le dijeron a Mónica Zarco y a Antonio Hernández en el colegio de su hija cuando esta apareció en casa con el ojo morado. Tenía siete años y el motivo de la agresión fue llevar una pegatina con la bandera española en la carpeta de lengua castellana. En la de catalán llevaba la «senyera».

Valoració:1menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 2 anys

Denuncian que al menos una decena de menores ha sufrido insultos e incluso agresiones en diversas escuelas catalanes por vestir la camiseta de la selección nacional de fútbol.



En su intervención en la comisión parlamentaria de Asuntos institucionales, de este miércoles, García Cuevas afirmó que "la situación actual (en alusión al proceso separatista) está dando lugar a un aumento alarmante de comportamientos intolerantes y contrarios a la convivencia en el ámbito de la Educación, con casos de insulto, violencia física, intimidación y acoso a alumnos, por ejemplo, por exhibir camisetas de la selección española de fútbol, símbolos constitucionales o simplemente manifestar sentirse españoles".



Según la diputada, son decenas los padres y profesores los que han pedido ayuda, asesoramiento en el PP o, simplemente, han querido denunciar y dejar constancia de sus casos. En el apartado de los profesores, "también se está dando el caso de docentes que sufren el rechazo de sus compañeros por no apoyar la politización de las actividades lectivas y escolares", declaró García Cuevas.También se refirió a casos de escarnio contra los padres por pedir educación bilingüe "en ocasiones con el apoyo de instituciones locales, que prestan los medios públicos para difundir dicho escarnio", ha manifestado.

Valoració:2menosmas
Per Ñ, fa mes de 2 anys

https://m.huffingtonpost.es/amp/entry/viva-espana-denuncian-a-una-maestra-de-barcelona-por-agredir-a-una-alumna-de-10-anos-que-pinto-una-bandera-espanola_es_5d0a0ea9e4b06ad4d258f443/

Valoració:3menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 2 anys

El 9 de mayo de 1977, el independentista catalán Carles Sastre, junto a Àlvar Valls, Montserrat Tarragó y Josep Lluís Pérez irrumpieron en el domicilio del cuñado de Bultó en Barcelona donde se encontraba el empresario junto a su hermana y su cuñado, y le colocaron una bomba en el pecho con la exigencia de pago de 500 millones de pesetas. El empresario murió horas después, al estallar el artefacto explosivo, ya solo en su casa de Pedralbes.



Sastre, junto al resto de los implicados, fue detenido el 1 de julio acusado del asesinato. Tras cinco meses en prisión se les aplicó la Ley de Amnistía y huyeron a Francia. Medio año después, Joaquín Viola y Montserrat Tarragona murieron en un nuevo atentado por el mismo método, la bomba en el pecho del ex alcalde de Barcelona. En 1985, Sastre fue detenido y condenado por la Audiencia Nacional por el asesinato de Bultó y absuelto del asesinato de los Viola -pese a que su hijo lo reconoció como una de las personas que asaltaron su casa-.



Fue condenado a 48 años de prisión por el asesinato de Bultó y a otros 18 por colaboración con banda armada y tenencia ilícita de armas, pero salió en libertad en 1996. Desde entonces ha participado en la dirección de la Intersindical CSC, cuya secretaría general ocupa desde hace cinco años.



Valoració:3menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 2 anys

Un informe de la Brigada de Información del Cuerpo Nacional de Policía explica el nacimiento y desarrollo de una plataforma ultraindependentista con inquietantes similitudes con los movimientos fascistas del siglo pasado. Se trata del Moviment Identitari Català (MIC), una plataforma con trazas paramilitares que anualmente rinde homenaje a controvertidas figuras del ideario independentista, como los hermanos Badia o Daniel Cardona, con perfiles vinculados a movimientos fascistas y nazis.



Los expertos resaltan también que “la exhibición de determinados símbolos contribuye a retroalimentar el mensaje ultranacionalista que el colectivo quiere transmitir, favoreciendo unos códigos de identidad estética que a través de los cuales se pretende la diferenciación entre un ‘nosotros’ y un ‘ellos’”. Así, otro de los símbolos utilizados es la lambda espartana, que es “un elemento de reconocimiento para movimientos paneuropeos de nacionalismo excluyente, que muestran un especial rechazo hacia colectivos musulmanes o judíos por considerar que su religión no es propia de la cultura de Europa”. Entre otros grupos ultras, utilizan el mismo símbolo Generation Identitaire, de Francia, o Generazione Identitaria, de Italia.



Valoració:1menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 2 anys

https://somatemps.me/2016/07/19/listado-completo-de-los-mas-de-8-000-catalanes-asesinados-durante-el-mandato-de-companys-1936-39/

Valoració:3menosmas
Per Ñ, fa mes de 2 anys

“hay una distribución genética de la población catalana que estadísticamente es diferente a la población negra subsahariana» «en América, los negros tienen un coeficiente inferior al de los blancos» «se debería esterilizar a los débiles mentales de origen genético».



Heribert Barrena. 2001

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente