cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.39°

«El guàrdia de seguretat m'ha dit vàries vegades que no m'entenia i que li parlés en castellà»

Aquest dilluns un lector ens ha compartit la seva experiència com a passatges de tren. El lector que s'ha identificat a dBalears ha escrit la seva experiència:

«Avui matí he agafat el tren a l'estació d'enllaç, on no hi ha cap torn per traure bitllet. Al viatge cap a Palma no ha vengut cap revisor.

En arribar un agent de seguretat m'ha dit que m'obria amb la condició de traure un bitllet, i que m'acompanyava a les màquines de bitllets... una acció irregular.

Apart de dir-me vàries vegades que no m'entenia i que li parlés en castellà. Un atac a la llengua oficial inadmissible, no creuen?

Una vegada fora li he dit que m'acompanyés a la finestreta on m'han dit que me'n podia anar.

Ja veus. Has de fer valer el teus drets.

Salutacions.»

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per prou, fa mes de 2 anys

Ja n'hi ha prou!
Qualsevol persona que vulgui ser funcionari o treballar per l'Administració pública ha de ser competent amb les llengües oficials de la Comunitat Autònoma, i és el ciutadà qui elegeix la llengua de relació.
I ja n'hi ha prou d'un Govern que no defensa els drets dels seus ciutadans!

Valoració:0menosmas
Per SUPREMACISTES ARRUIX DE MALLORCA!, fa mes de 2 anys

Qualsevol servei públic que contracti o subcontracti empreses que tenen personal que no entén -més ben dit, que no vol entendre- la llengua de Mallorca fa caure la Conselleria de què depèn en un incompliment flagrant de la Llei de Normalització LIngüística, de l'Estatut d'Autonomia i de la Constitució espanyola (que és sagrada, divina, inamovible i d'obligat i cec acompliment, segons els nacionalistes espanyols).
Per tant, tenir personal de seguretat que no vol entendre el mallorquí, és il·legal.
Si no saben mallorquí, que n'aprenguin o que partesquin de Mallorca.

Valoració:2menosmas
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

Moltes d'aquestas personas,portan la bandereta nasional,a la munyeca o a la defensa.És un camp de conreu,del,santiescal,que lis va prometa,que si gonyaba las eleccions,faria,que fosin autoritats.
A part de molta incultura,molts d'aquets-aquestas,s'ha presentat,per ser agents dels cossos de seguritat estatal,i no han aconseguit; amb aquesta mentalitat,i armats,serían el terror; basta veura,lo que fan,a Sants,i d'altres indrets.....

Valoració:5menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys


Quan s’admet que puguin ocupar un lloc de feina de cara a la gent en general, persones incompetents en una de les llengües oficials, s’està fent un atemptat contra els drets lingüístics de tots, i un atemptat contra els drets laborals de la gent que, perquè ha estudiat aquí, o perquè s'ha esforçat en aprendre-les de gran, les coneix i les entén sense problemes, i que ha de veure que llocs de feina que haguessin pogut ocupar ells són ocupats per gent que n’és incompetent.

Valoració:5menosmas
Per Guillem, fa mes de 2 anys

El problema el tenim en la voluntat del Consorci de Transports de Mallorca per externalitzar i privatitzar la gestió dels serveis que acompanyen el transport públic.
L'entrada d'empreses privades per gestionar amb ànim de lucre l'estació intermodal de Palma, comporta substituir personal qualificat per personal monolingüe amb poca formació i molt baix preu per hora de feina realitzada.

Valoració:8menosmas
Per totrecursos, fa mes de 2 anys

Es que a Balears es parla menys català que al País Valencià.

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente