muy nuboso
  • Màx: 17.94°
  • Mín: 13.93°
18°

Continuen les desgràcies davant un govern desaparegut

La pandèmia es debilita, diuen. Han de dir qualque cosa. A més, no saben fer gaire més coses que xerrar. Això si en saben, perquè hi ha qui ho dubta. Que si els governs autonòmics ho gestionen perfectament. Que si això necessita un comandament únic, que si tant de caps tants de barrets. Que si això no funciona, perquè les autonomies no han funcionat mai, que si l’Espanya única i unida és el millor que hi ha. Que és per això que no se’n pot separar ningú, que si qualcú ho vol fer és un crim i com a crim ha de ser castigat, i per això tenim uns bons tribunals que s’encarregaran de tornar les ovelles al ramat, belant. Que sembla que ara la pandèmia va baixant la seva virulència. És a dir, que el virus troba massa gent vacunada i es dedica a cercar negacionistes. Ja se n’ha carregat qualcun i encara se’n carregarà més. Els polítics aprofiten per posar-se medalles com en Sánchez o desacreditant els altres, com en Casado, que diu que tot ho faria més bé. Segurament qualque dia es demostrarà que era un falsari mentider. O també que era un messies que no havia estat valorat com calia. De la dreta, fia-te’n tu. Però se’n deuen fiar els seus votants, que aquí, a les Illes, quasi són majoria.

Mentre el virus es troba a l’aguait, el temps no perd calada. Fa la seva via i ofega els revinguts, els omple de suor i els deixa amb dificultats per respirar. Tothom cerca refrescar-se i tornar a sortir a la fresca. Fresca que a vegades no existeix. Els ventiladors van a tota pastilla. No se nota ni que estan en marxa. Mentre més de mitja Europa del sud-est es crema i l’altra mitja se nega. Dades evidents del canvi climàtic. Un augment bestial de la temperatura i un total desordre en els fenòmens atmosfèrics que actuen en una terra que no ha estat preparada per a tal desordre, però que tampoc no es fa res perquè el desordre no augmenti i perquè s’aturi. Tothom va creient que es va produint el canvi climàtic, que això pot causar la desaparició del planeta en un terme d’uns centenars d’anys, però que ningú no està disposat a sacrificar-se per aturar el desastre. Ai la solidaritat! Ai i que ho és de solidària la humanitat! Ai quanta verborrea! És que fins ara tots els ésser vivents creuen que la desaparició es farà en un altra moment, però ningú no vol pensar que anirem cap a la destrucció total, tenint moltes destruccions parcials. I en les parcials hi pot caure tothom. Si la gent no és solidària amb els altres, com a mínim que sigui egoista i que lluiti per la seva pròpia vida i així milloraria tot, però equivocadament ningú no vol ser egoista en aquest cas. L’egoisme pot arribar a esser una virtut, perquè quan un es protegeixi a ell, protegirà els altres.

Existeix a Madrid un govern central amb una bona catefa de ministres, i cada ministre amb una tropa de funcionaris que se suposa que han de fer alguna cosa. Tots cobren per fer feina. En canvi, nosaltres hem d’assistir cada dia al terrible espectacle de batre rècords diaris del preu de la llum, que és caríssima, tanta sort que és el megavat, que deuen ser 1.000 kilowats, i dividint el preu que ens donen per 1.000 tendrem el preu per kilovat i multiplicant pels kilovats que gastam., tendrem el preu del nostre consum, que després se li han d’afegir despeses incomprensibles i el 10% de l’IVA i tendrem el preu de la factura. Sembla que una gestoria no és suficient per aconseguir aquest objectiu. Però allò cert és que ens diuen que el preu puja cada dia i això repercutirà sobre el que hem de pagar. I què fa l’exèrcit que té el govern al seu servei. No fa res. Per què deixen que unes quantes companyies s’enriqueixin i deixin sense llum ni aire molts de consumidors? Per què no fan res? Per què diuen que no poden fer res? Per què el partit del poble, com vol ser Podemos, no fa res? Diuen que trauran la gent al carrer a protestar. A veure si ho fan.

Mentre tot això passava... anaven arribant els participants als Jocs Olímpics i portaven la resta de les 17 medalles aconseguides per Espanya amb la seva participació. Les darreres declaracions, quasi sempre repetitives dels atletes participants se sentien o llegien a través dels mitjans de comunicació. Mentre això passava, esclatava la bomba! En Messi havia d’abandonar el Barça, que si era culpa de la Federació, que si era culpa de l’anterior directiva, de la mala gestió, allò cert era que ens quedàvem sense l’artista del futbol més important del món. Molts de malabaristes han fet virgueries amb una pilota sobre un escenari, però sobre la gespa d’un camp de futbol és molt difícil, perquè sempre hi ha algun adversari disposat a tirar-te enlaire si vols fer algun joc d’equilibri o de malabarisme amb la pilota. I això era capaç de fer-ho, perquè a més de ballar amb la pilota sabia sortejar adversaris i també passar per damunt les cames i les botes que el volien tomar. Era i és l’únic jugador del món capaç d’avançar corrent amb la pilota aferrada als peus, per això té tanta capacitat per regatejar. Dur la pilota aferrada a les seves botes i sortejar intents de tombar-lo a la gespa són les principals virtuts d’aquest gran futbolista, que ha acabat al PSG. Que França ha considerat que era la millor notícia que tenien feia temps i que ha estat tan valorada que han pagat més de 150 euros per les camisetes que duien escrit el nom de Messi. I les coes per comprar-ne donaven la volta a la illeta. Aquí continuam vacunant per poder arribar a la immunitat de ramat i esperant que el Govern faci alguna cosa per aturar el peu als augments de l’electricitat i dels combustibles. Esperem-ho.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per catalonski, fa mes de 2 anys

Empana unida és el major despropòsit. I si no mirem als bascos, tan sols miren per a ells. Els importa un rave els demés. Tot ho volen al seu cabàs.
Seria una manera de fer que, salvant alguns detalls, els catalans hauriem de copiar.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente