algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

No afluixeu!

Aquests dies hem rebut, al dBalears, molts missatges que ens feliciten per la tasca de fer públics els casos quotidians d'apartheid lingüístic a què som sotmesos els qui optam per usar la llengua pròpia d'aquest País, la llengua catalana.

Aprofitem per aclarir que els casos que publicam són una petita part dels que coneixem. La resta no es fan públics perquè no estan prou contrastats o, simplement perquè la víctima s'estima més que no es publiquin.

Els missatges que ens feis arribar es resumeixen en una senzilla i nostrada: «No afluixeu!»

I, justament, i precisament, aquest és el missatge que vos retornam: No afluixeu!

No afluixeu en la pràctica normal i lliure d'exercir el dret d'optar per usar la nostra llengua en qualsevol àmbit i davant qualsevol interlocutor.

I no afluixeu si en qualque moment, en qualque circumstància, trobau que se vos vulnera el vostre dret a usar, sempre que ho desitgeu, la llengua catalana. No afluixeu i denuncieu el cas, feis-lo públic, acudiu a les entitats de defensa de la llengua, a l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics del Govern. És la millor manera d'ajudar a acabar amb aquestes agressions i discriminacions.

No afluixarem. No afluixeu!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fidel Fautor, fa mes de 2 anys

És lloable dita tasca de denúncia, i és el que cal fer, i encara potenciar més. Que els infractors perdin tota esperança de poder aconseguir el mínim rèdit contra la nostra llengua. No els podem permetre que obtinguin ni una sola victòria en contra de la nostra parla.
La solució a les demés discriminacions que estem sotmesos vindran després.

Valoració:7menosmas
Per Unaperaqui, fa mes de 2 anys

Me sum a les felicitacions per la tasca! I gràcies!

Valoració:8menosmas
Per Wojciech, fa mes de 2 anys

I tant, problem to jest ze ty myszlesz ze u was prawo na mówic po hiszpanski w cala Hiszpania a my nie na katalonski jesli wy ne rozumiece. Hala.

Valoració:2menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

Es totalmente natural que no lo acabes de entender. Mientras no entiendas lo que significa la palabra libertad, como uno de los principales derechos individuales, no lo entenderás nunca.
Martí, que no es santo de mi devoción, demuestra ser bastante más inteligente que tú. Sabe que puede frenar todo lo que lo le gusta. Puede hacerlo, pero siempre se encontrará con un periódico, U. Hora, que lleva 130 años editándose en español. Por cierto: el que quiere lo hace en catalán, cosa que a mi me parece muy bien.
¿De que estás hablando bon al.lot)

Valoració:-8menosmas
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

Axi té que ser; lo,que no acab d'entendra,( soc un poc curt )és que com aquet mitja,permet comentaris,en castella,o espanyol,com molts de gonellas li diuen.
Si no afluixeu,començau vosaltres mateixos.

Valoració:8menosmas
Per Bartomeu, fa mes de 2 anys

Gràcies per la vostra tasca, els catalanoparlants tenim dret a no sentir-nos petits o fora de lloc utilitzant el català en cap comircumatància, sempre amb educació i sense buscar el conflicte, però les injusticies sempre hi son. Salut

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente