algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

‘Casado pa casa 2. Y te llevas la payasa’

Si Ayuso ha tret molts vots a Madrid és perquè a Madrid hi ha molts fatxes. I que visca, i sobrevisca sempre, la democràcia. Altres temes són la raó, la ciència, la vergonya, la filologia... fins i tot la justícia, tot i que darrerament està fent uns esforços sobrehumans per a desprestigiar-se encara més.

Idò els madrilenys que es mengin l’Ayuso, amb patates o amb calamars a l’andalusa, si els ve de gust, i si els veïns de l’Espanya buidada en volen fer mamballetes que en facin. A la perifèria no reim exactament de les mateixes pallassades, i manco quan ens venen a tocar ‘lo nostro’, altrament dit ‘els dallons’ —que no es digui que no som fins—. A l’Alemanya nazi també es podien fer canyes de cervesa, que de fet allà són gerres, aleshores això no ens serveix com a signe de llibertat. Si per un momentet hem d’entrar al seu joc i l’hem de descriure, llibertat és estar el màxim d’enfora del feixisme, i una democràcia plena és no tenir un alt estat judicial de tercera cambra. Ja ens han imposat, i fet pagar, l’AVE, només faltaria que també ens imposassin el seu diccionari.

Per no anar més enfora, Madrid ha batut el rècord de morts per còvid, amb episodis terrorífics, que si hagués passat a Catalunya s’hauria muntat un Nuremberg amb el president d’Aragó de primer inquisidor. A què no té cap gràcia això? I que vengui la Xulapa a dir a Armengol el que ha de fer, a qui li fa gràcia? De què riuen, Prohens i companyia? I Casado fent de gonella cabota, embullant del que no sap i fent apologia de la ignorància. Qualsevol cosa, per ridícul que sigui, per un grapat de vots.

A part a Casado no el vota ningú, o gairebé. El PP està a mínims dels vots hostatges, perspectives de negocis, no sempre legals, i inèrcies de liberals subvencionats, amics de l’enxufe, patriotes que tenen els doblers a Suïssa i els que volen encimentar des del cap de ses Salines fins al de Formentor. Per ideologia ningú no pot votar Casado perquè la va canviant segons circumstàncies circumstancials, i ja seria extraterrestre que hi hagués bosses de votants pendents d’això, si de cas serien bossots.

Ni bramar a totes hores l’ajuda gens a esser respectat. El problema és de fàbrica. Com han muntat a Casado? Quins cervellets l’assessoren? Un home d’estat, líder, aspirant a presidir un govern, no pot estar tot el dia bramant, ni en el cas que tingués raó. La raó es raona en to moderat i en els fòrums corresponents, començant pel Congrés dels Diputats, si fan falta més raons s’acaben d’enraonar a les rodes de premsa, ò aparicions interessades, que tan bé saben muntar els venedors de motos, per exemple els assessors d’Ayuso.

Si ja s’usa el Congrés només per insultar i destralejar, de quines idees es pot convèncer o, com a mínim, dialogar? A part que això de destralejar, ni que sigui tan sols per conservar els usos i costums de la cultura occidental, convé que sigui una cosa extraordinària i per un tema “de lesa humanidad”, i així potser que algú s’escolti l’exaltat. Però si cada dia tot just haver desdejunat ja ens posam a cridar com a posseïts... ‘està sonat’ deim en bon mallorquí, i potser en menorquí, eivissenc, formenterer, cabrerer...

En paladín castellano: como el cuento del lobo ‘Que viene el lobo! Que viene el lobo...’ Y el lobo no se presenta, ahora ya ni se le espera, después que hacemos? A parte del ridículo. Y ya que como Cervantes hablamos: que donde las dan las toman. Apunta, Sancho.

Doncs això: el llop no ve, els indults són una cosa tan normal que fins i tot Aznar pareixia que en passava gust ja que també amollava els del GAL, el Gobierno és perfectament legítim “y lo sabes”, els diputats de Podemos són espanyols votats “y lo sabes”... i a les illes parlam català, ho diu l’Estatut i ho preveu la Constitució. Aleshores això de ‘constitucionalista’ també és com la llibertat de fer cerveses, o sigui un altre doiarro. De fet Casado és un fake himself.

El PP és un partit corrupte en tots els aspectes, alguns inimaginables, i ves a saber que més han pogut tapar. Ha anat dopat a la majoria d’eleccions d’aquest segle. Unió Mallorquina va desaparèixer a partir que la policia entrà militarment a la seu general i se’n dugué tot l’arxiu. Aleshores ja hi havia els mateixos casos de corrupció, o més, al PP, però enlloc d’això van optar per reforçar les clavegueres de Fernández Diaz i altres (ells en diuen ‘clavegueres patriòtiques’ o quelcom semblant. Tota la cúpula UM va esser condemnada, excepte Sant Borràs. La corrupció del PP, més antiga, no s’ha acabat de jutjar i encara falta molta porqueria per sortir. Que Casado digui que són coses del passat és un insult a la intel·ligència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Llofriu, fa mes de 2 anys

Agraït per la valoració dels comentaris.

Valoració:1menosmas
Per L'amo de Son Carabassa, fa mes de 2 anys

Un respecte pels pallassos i pallasses senyor Llofriu. No ens fa gens ni mica de gràcia.

Valoració:3menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys

1715.-«Si os defendieren qualquier Castillo, o Casafuerte, la quemaréis y arruinaréis hasta los cimientos. Y toda la gente que encontraréis dentro la mandaréis [a]horcar, …y sus vienes serán confiscados, sin remisión». PASCUAL RAMOS, Eduardo. «Preparativos y disposiciones de Felipe V para la expedición a Mallorca en 1715…

Valoració:3menosmas
Per paco, fa mes de 2 anys

A madrid hi haurà molts faxes però aqui llepa culs com tu als catalans esta ple

Valoració:-12menosmas
Per Macià, fa mes de 2 anys

"A què no té cap gràcia això?"



Una cosa pot tenir molta gràcia, o bastant, o poca, o gens; però no pot tenir tres gràcies, ni dues, ni una, ni cap.
Un altre dia parlarem d'aquest "a què" tan estrany.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente