algo de nubes
  • Màx: 20.33°
  • Mín: 13.26°
20°

Tots els colors de la llibertat

El 28 de juny és el dia de l’Orgull LGTBI, un dia que va començar sent la diada reivindicativa de les persones gais i que avui simbolitza la lluita pels drets dels col·lectius LGTBI, però també la celebració dels avanços aconseguits i l’exhibició de l’orgull, després de molts anys d’haver d’amagar la vertadera identitat.

Desitjam. Proposam, una societat oberta, tolerant, justa, diversa. Una societat on la diversitat que simbolitzen els colors sigui la bandera de cada dia.

Colors per celebrar una lluita exemplar a la qual li queda, encara, molt terreny per conquerir. Una societat en colors per acabar amb el blanc i negre de la dictadura, de la intolerància. Amb la foscor dels armaris autoimposats i dels calabossos imposats pels intolerants.

Colors per denunciar el patiment absurd, gravíssim, duríssim de les persones LGTBI a diversos països i en diverses èpoques històriques. Colors de la bandera de l’arc de Sant Martí. Colors de la diversitat, l’alegria, la celebració i la llibertat. Colors per reivindicar i celebrar la diversitat afectiva sexual. Colors per llançar contra la intolerància. Colors per donar visibilitat a les persones amb orientacions sexuals i identitats de gènere diverses.

Colors per donar a conèixer i divulgar la història de la llarga lluita pel reconeixement dels drets de les persones LGTBI.

Però que els colors no tapin la terrible realitat de persecució infame que pateixen persones a una part important del planeta, pel sol fet de tenir una orientació sexual o una identitat de gènere diferent a la imposada per l’heteropatriarcat.

Que els colors que brandam amb orgull servesquin per recordar que, a un terç dels països de les Nacions Unides es criminalitzen les relacions entre persones del mateix sexe, a 72 països del món es persegueix l’homosexualitat i a vuit Estats la castiguen amb pena de mort.

Amb la consciència que el camí fet és molt i que el que queda per fer és encara molt llarg, brandem els colors per comprometre'ns a fer un món amb persones de tots els colors i amb tots els colors de la Llibertat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ben amic, fa mes de 2 anys

Un article bell

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente