nubes dispersas
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 13.93°
18°

Les agressions feixistes d'ara i les de fa anys

Ara que es torna a parlar d'amenaces i de violència de l'extrema dreta, convé recordar que a l'Estat espanyol, els feixistes violents han comptat sempre amb la complicitat dels cossos 'nacionals', o sigui, els cossos policials i la judicatura.

Des dels autors dels assassinats del carrer Atocha de Madrid als atacants a la llibreria Blanquerna de la capital espanyola, sempre han comptat amb l'absoluta impunitat que els ha procurat l'estructura de l'Estat.

Al nostre país, l'extrema dreta espanyolista ha actuat sempre amb el beneplàcit, la cobertura i permissivitat de les forces de seguretat de l'Estat. Més de mil accions violentes al País Valencià, inclosos els assassinats de Miquel Grau i Guillem Agulló, han quedat pràcticament impunes.

A Catalunya, l'Estat va utilitzar els militants feixistes (molts del quals militars) com a forces de xoc contra l'independentisme i per intimidar periodistes de TV3 i Catalunya Ràdio.

I a les Illes Balears, el feixisme ha utilitzat la violència sempre que li ha interessat i mai ha hagut de retre comptes.

A Mallorca, des de fa anys, i encara que sigui de baixa intensitat, hi ha hagut violència feixista-gonellista: bomba a la seu del Govern Civil perquè el Governador era 'català'; còctel molotov contra la seu de l’Obra Cultural Balear al carrer Impremta de Palma; crema de la porta del mateix local; agressió amb unes tisores i intent d’homicidi a un periodista; atemptat contra el repetidor de TV3 a la serra d’Alfàbia; atemptat contra el repetidor de TV3 al puig de Sant Martí d’Alcúdia; atemptat contra l’editorial Moll; apedregament del local del PSM-EN; pintades amenaçadores a can Josep Maria Llompart, a Llibres Mallorca i altres locals; agressions per part de membres de la penya de futbol 'Ultras Mallorca' a joves d’esquerres i sobiranistes; més d'una vintena d'atacs i sabotatges feixistes a Can Alcover; diversos atacs al casal Voltor Negre de Palma, entre els quals, un contra les persones que hi eren aquell dia; atac a la seu de la CGT a Palma, on s'hi va col·locar un artefacte explosiu; Atacs feixistes i racistes a Alaró; diverses agressions d'Antonio S.G a ciutadans de Palma, com un militant de la CUP o un senyor major que lluïa un llaç groc.

I no vos parl només com a testimoni indignat, sinó com a víctima d’aquest terrorisme de baixa intensitat, de les seves amenaces i de les seves agressions.

I si ho puc contar, és, simplement, perquè fa una vintena d'anys, a córrer no me guanyava ningú. I córrer és el que vaig fer després que una vintena d'energúmens m'intentàs apallissar.

Per sort, l'atac es va saldar 'només' amb una lesió al braç. Un l'atac perpetrat per diversos skinheads feixistes, entre els quals hi havia Luis Forteza Díez, autor del cop amb el bat de fusta que anava dirigit al meu cap i que vaig aconseguir interceptar amb el braç, i Francisco Andebuela Manresa, que va eludir la presó, per haver agredit un altre jove, passant uns anys a un país americà i que, ara, torna a pasturar per Palma.

Les víctimes d'aquests atacs no només hem vist com els agressors restaven impunes, sinó que, massa vegades, hem vist com molta gent es situava en una curiosa posició equidistant entre agressors i agredits.

No voldríem fer com varen fer altres en el nostre cas i tampoc voldríem generar cap dubte sobre la nostra posició. Des d'aquí expressam la nostra total solidaritat amb qualsevol demòcrata, tengui la ideologia que tengui, amenaçat o agredit pels feixistes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Poli bo, fa mes de 2 anys

Idò jo sospit que el que signa com a Claro que sí guapi és n'Andebuela

Valoració:0menosmas
Per López, fa mes de 2 anys

Per a Claro que sí, guapi,
Jo sí que tenc qualque cosa a dir:
EL FEIXISME NI EN PINTURA
AL FEIXISME, NI PINTURA!

Valoració:0menosmas
Per El millor, fa mes de 2 anys

Que passa claro que si guapi? Defenses la rampa de sortida del feixisme que va ser es circulo?

Valoració:0menosmas
Per Sr, fa mes de 2 anys

i de l'extrema esquerra que?

Valoració:-1menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

Algún comentario sobre los continuos ataques a la sede del Círculo Balear cuando estaba en la plaza de la Mare de Deu de la Salut?.
Rotura de cristales y bolas de pintura día sí y día no.
Lo veía cada día.
Vivía al lado.
Maulets primero.
Arran después.
Algo que decir, genio?.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente