algo de nubes
  • Màx: 16.64°
  • Mín: 7.61°
16°

Denunciada la repressió espanyola contra els independentistes

Enguany tampoc no hi ha hagut processons, però sí hi haurà final de la copa del rei. Els monàrquics podran estar ben contents i els confessionals ben tristos. Dos equips d’Euskadi juguen la final de la copa a Sevilla, ciutat de processons i també de futbol. El Sevilla i el Betis lluiten sempre per ser els millors. Els fidels, els balconers i els “saeters” enguany han hagut d’actuar recollidament dins les esglésies i han hagut de visitar per poder orar les seves imatges recollides en els llocs de tot l’any o on havien estat exposades. Tothom, tots els futbolers s’hauran encomanat al sant del seu pas o al messies en les seves diferents versions, perquè els del seu equip estiguin inspirats i aconsegueixin la victòria. Els contrincants, en canvi, en el camp faran tot el que podran per eliminar els contraris. Per això, a part de fer gols, cada vegada que saltaran amb un contrari, deixaran anar el colze ben dirigit cap a la cara de l’altre jugador a veure si li aconsegueixen arrabassar unes quantes dents i li baixen els fums, ja que l’equip que no cregui en la victòria difícilment es convertirà en guanyador. El partit serà televisat per la cadena que pretén que la política entri a formar part del món del cor. I bé que van sortint polítics que es deixen endur per les cadenes aquestes, a veure quantes dotzenes més de vots se’n poden emportar cap a la seva orientació.

El principal partit ecologista francès, EELV (Europa Ecologia els Verds) va aprovar fa unes setmanes una moció al seu consell federal. En aquesta moció es denunciava la repressió espanyola, aquella que mai els espanyols no reconeixeran, contra la minoria nacional catalana, aquella que els espanyols anomenen minoria destructora separatista i independentista, aquella que volen tancar a la presó i si fa falta l’acusaran de terrorista. I, és clar, voler deixar de ser la mamella d’Espanya és un acte terrorista. Fins i tot, n’hi ha uns altres que també se’ls acusa de defensar terroristes, com és el cas d’Unidas Podemos, aquests tampoc no es troben al costat dels francesos, també ataquen els independentistes. L’EELV també accepta la creació d’una Catalunya independent i republicana a la Unió Europea, sempre que aquesta sigui la voluntat de la majoria dels catalans. La condicional que posen és l’única condició que requereix qualsevol organització o qualsevol estat per poder considerar-se democràtic. Condició que mai no acceptarà l’Estat espanyol, que es considera i vol esser considerat com el més democràtic del món. El partit en qüestió no és un partit terminal, sinó que va ser a les eleccions europees del 2019, la tercera força més votada a França. I a les municipals de 2019-2020 va obtenir les batlies de Marsella, Estrasburg, Bordeus, Lió, Tours, Besançon, Poitiers i Annecy. Aquesta moció no ha canviat en res el pensament del partit en qüestió. L’EELV ha defensat sempre el dret a l’autodeterminació dels pobles. Ja varen fer una moció en el mateix sentit el novembre de 2017, just després de les eleccions pel dret a decidir que es varen efectuar a Catalunya i on es va aplicar la repressió espanyola que la va dur a tenir presos polítics i exiliats, cosa que mai no podran reconèixer, perquè els desmuntaria tota la seva falsa maquinaria democràtica.

Com vos vaig explicar a l’article anterior, en dedicaria uns quants a desmuntar l’argument que tenen els contraris a la identitat catalana dels mallorquins, de molts mallorquins, dient que era fals l’argument de la repoblació catalana, perquè clar, si els catalans haguessin repoblat Mallorca, els mallorquins, els seus descendents també ho podríem ser. I vaig utilitzar mitja dotzena de llinatges mallorquins que eren indrets catalans, indrets de la Catalunya peninsular. Aquí en teniu uns quants més: Rosselló (municipi de la comarca del Segrià, a Lleida (Catalunya), situat al nord de la capital comarcal), Palau (existeix Palau de Noguera, antigament Vilanova de Pallars, municipi independent des de la Constitució de Cadis, pertanyent en l’actualitat al terme municipal de Tremp i Palau de Plegamans, municipi situat a la comarca del Vallès occidental), Vic (municipi de Catalunya, capital de la comarca d’Osona, escrit durant molt de temps com a Vich, i també existeixen localitats d’igual nom a França i a Suissa), Tortellá (municipi català, a Girona, situat a la comarca catalana de la Garrotxa), Campins (municipi català , situat a la comarca del Vallès Oriental), Manresa (ciutat i municipi català, capital de la comarca del Bages, devora el lloc on conflueixen els rius Llobregat i Cardener) i Moià (localitat i municipi català, capital de la comarca del Moyanès. Té una població d’uns 6.000 habitants).

Després s’ha de tenir en compte que existeixen varietat de llinatges que tenen qualque lletra diferent, de més o de menys, i la causa només és feta pels escrivans dels registres civils, que solien esser castellanoparlants i que ignoraven o desconeixien les grafies catalanes. Continuarem aportant més llinatges mallorquins en propers articles, que són ben catalans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per independència, fa mes de 3 anys

Cal preparar sa nostra Catalàxit.

Valoració:3menosmas
Per Plastany, fa mes de 3 anys

Quo usque tandem, castany, abutere patientia nostra?.

Valoració:4menosmas
Per Macià, fa mes de 3 anys

En franquista acastellanat del fòrum, el franquista que parla un mallorquí rovellat i no el sap escriure, el franquista que no vomita les metzines que li feren beure durant quaranta anys, vol donar lliçons sobre què som i què no som els mallorquins. Diuen que la ignorància és molt atrevida...

Valoració:4menosmas
Per balmany, fa mes de 3 anys

Ya que toca Vd. el tema de las procesiones, voy a dar mi opinión: las procesiones y demás actos de igual o parecido tenor, en los templos. Una Semana Santa, sin procesiones ni encapuchados por las calles, es una gozada. Lástima que haya venido por culpa del virus chino.
Claro que hay apellidos catalanes. Los que impusieron los bucaneros en 1229 y siguientes. Como los hay españoles en Méjico, por ejemplo. Si "fillam tan prim", habría que ir a buscar el originen de los apellidos que Vd. llama catalanes y que tienen otros orígenes. Seguro que llegamos a Abraham, Ismael, Isaac, Madián, Jacob, Sara y toda la tropa de las doce tribus. Además, se puede llevar un apellido de Mesopotamia o de Insulindia, un suponer, y sentirse del pais de nacimiento.
El invasor, el conquistador, en definitiva, siempre impone su ley. Nihil novum subsole.
Lo terrible, es que algunos renuncian a lo que son para ir a buscar lo que no son y, presuntamente, nunca serán.
Ya lo dejó muy claro un tal Vidal, en un boceto de presunta Constitución catalana.
Copa del Rey. Curiosamente dos equipos vascos ¡Qué cosas!. Y sin renunciar.
Bón dia i moltres gracis.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente