algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

Si aquesta és l'oferta de l'Estat...

El parlament espanyol ha rebutjat la majoria de punts de la proposició no de llei en defensa del plurilingüisme que havien presentat entitats socials i culturals dels Països Catalans, el País Basc, Galícia, Astúries i Aragó.

El PSOE ha unit forces amb la dreta i extrema dreta representades per PP, Vox i Ciudadanos per impedir tímides reformes en l'àmbit de la igualació de drets entre els parlants de les diferents llengües que es parlen a l'Estat espanyol.

Algunes de les propostes que han estat rebutjades parlaven de garantir que els funcionaris que prestin serveis en territoris amb una llengua pròpia, la coneguin; o que l’administració de l'Estat funcioni en les diferents llengües independentment de la seva ubicació física,. Es parlava d'institucions com el Congrés dels Diputats, el Tribunal Constitucional, el Tribunal Suprem o l’Audiència Nacional espanyola. Si aquesta és l'oferta que fa l'Estat als parlants de llengües diferents del castellà, francament, poden quedar el seu Estat. Se'l poden confitar.

L'escriptor kurd, Musa Anter, ja va dir que «si la meva llengua fa trontollar els ciments del teu Estat, significa que has construït el teu Estat sobre la meva terra».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel, fa mes de 3 anys

Ciments? (Cimientos!)
...o fonaments?
Si "nosaltres" ho feim així, que podem esperar d'"ells"?

Valoració:0menosmas
Per mel, fa mes de 3 anys

la única opció real que tenim per sobreviure com a comunitat social i com a culturaés la independència.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente