nubes dispersas
  • Màx: 18.5°
  • Mín: 8.69°
19°

L’imperi continua contraatacant

En plena davallada del nombre d’infectats, amb més llits d’hospital buits i amb menys llocs d’UCI utilitzats, continuam amb poques diferències per por a una quarta pujada amb les variants que ha fet el virus per poder defensar-se de tanta vacunació. Els informadors no han fet massa cas dels efectes perniciosos que han produït les vacunes a moltes persones. Serà perquè és més important denunciar els que se l’han posada d’estranquis que no si havia produït rebuig, especialment l’Astrazeneca en els docents. He sabut que una escola tenia nou mestres de baixa amb 38,5º de febre. I d’altres que no han tengut febre però que han quedat aplallissats com si tenguessin el grip. Fet i fet, deu ser convenient que això passi per aconseguir els beneficis que suposarà haver obtingut una vacunació de ramat. Coses de la Covid-19. Sembla que les que es varen vacunar allà on viu l’emèrit no varen tenir efectes adversos. Sempre hi ha classes!

I ara tornarem a les qüestions de sempre per demostrar una i altra vegada l’existència de la catalanofòbia, però en dos sentits, fòbia a la llengua catalana i fòbia a les persones catalanes. El que sempre hi ha és un imperi contraatacant. Una cosa diferent és el que insinua la presidenta de la CA de Madrid, que diu que es va fomentant la madrilenyofòbia. Fins i tot en aquest aspecte volen guanyar. Jo presentaré una petita prova de la nostra: La fiscalia de Madrid ha arxivat les diligències d’investigació obertes sobre el xat de WhatsApp d’un grup de militars on es parlava de la possibilitat de fer un cop d’estat i afusellar 26 milions de ‘fills de puta’. La fiscalia no hi aprecia cap delicte perquè es tracta d’un xat privat on els membres de la XIX promoció de l’Acadèmia General de l’Aire exposen les seves opinions amb llibertat i amb la confiança de trobar-se entre amics sense que existeixi cap voluntat de publicitar-les fora d’aquest àmbit. Allò cert és que varen sortir d’aquell àmbit, per tant el fiscal no té raó. Segons aquest es tracta d’expressions que es troben emparades en la llibertat d’expressió, que és garantia de debat públic. I si aquestes opinions fossin de Pablo Hasél o de Valtònyc, què passaria Sr. Fiscal?

De catalanofòbia lingüística es pot citar que a part que als estrangers que sol·licitin la ciutadania espanyola els obligaran a saber castellà i res més, les altres llengües no existeixen o són inútils.

I el quart trimestres i per combatre allò que “nunca jamás hubo ninguna persecución a las otras lenguas espanyolas”, segons va dir l’emèrit, encara que ara no valen ni un cèntim d’euro les seves manifestacions, idò el quart trimestre de 2020 es va tancar amb 53 noves normes lingüístiques discriminatòries, pràcticament el doble que en cadascun dels trimestres anteriors, pràcticament més de 130 durant tot el 2020, crec que varen ser 135, dues més que l’any 2019. De les 135, 61 eren estatals, 72 eren europees, i dues de l’ONU.

S’usa la supremacia del castellà, ja que parteixen de la idea que l’idioma de Castella té qualitats intrínseques i històriques, dotades com a comunes de tots els ciutadans de l’Estat espanyol, amb independència de si aquest idioma i aquesta cultura són les pròpies i familiars dels ciutadans i dels autòctons i tradicionals del territori. Es tracta el ciutadà castellanoparlant com el model per defecte, neutre, de ciutadà espanyol, mentre que invisibilitza els altres grups etnolingüístics de l'Estat i tracta els seus membres com si fossin integrants del grup majoritari amb afegits de caràcter "diferencial". Així doncs, per als estrangers el coneixement del castellà és tingut com un senyal "d'integració", amb independència de si aquesta llengua és la tradicional del lloc on resideixen els estrangers en qüestió i de si és majoritària entre els seus veïns.

Aquest model contrasta amb el d'estats que protegeixen legalment la seva diversitat lingüística, com Bèlgica, que permet als sol·licitants de triar la llengua necessària per poder accedir a la ciutadania, o Suïssa, on la llengua obligatòria depèn del territori de residència dels sol·licitants. El Govern central es troba en un atac permanent i si passa algunes vegades a la defensiva, ben aviat contraataca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni2, fa mes de 3 anys

Els que se han injectat de "estranquis", han preferit posar-se "placebos" i comunicar que se han "transgenitzats", abans de quan lis toqui el torn poder dir que ja estan vacunats.
No hi manera de comunicar que la "vacunació" ès voluntària i el qui vulgui se pot "vacunar".
Mos fan veure que no disposan de "vacunas" suficients, però en sobran.
A Alemanya la "vacunació" del personal sanitari en sobraren més de un milió de "vacunas", ja que el personal sanitari ès el més reaci a "transgenitzar-se". Sap l'efecte que causan.

Valoració:0menosmas
Per gent de sa terra, fa mes de 3 anys

en es centre peninsular gastan molt dest pinso. Està certificat. Per qualca cosa serà.

Valoració:5menosmas
Per molt molt, fa mes de 3 anys

Es veu que de pinsos de garrovas entens molt.

Valoració:-1menosmas
Per pagès, fa mes de 3 anys

Sí, un imperi que es devalua a un ritme infernal. Cada pic que es fatxes obren sa boca s´apuja es pinso de garrofes.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente