algo de nubes
  • Màx: 19.64°
  • Mín: 12.82°
20°

Vivim aferrats a idees fixes que ens han inoculat

Facis el que facis, els que et vulguin acusar ho faran sempre. A l’article passat em vaig preocupar molt que se’m pogués retreure que sempre havia atacat els policies que havien maltractat el poble a porrades i a potades, quan s’anava a votar l’1 d’octubre i en diferents manifestacions que es varen dur a terme en aquell temps. I, per tant, vaig assegurar que igualment em va preocupar la violència contra una policia, la crema de contenidors i altres objectes, les pedrades i les rajolades, o les destruccions de mostradors de botigues i el consegüent saqueig. Les ganes de ser objectiu, per tant, han fet que se m’acusàs que no estava a favor de les persones que lluitaven per millorar qualsevol aspecte de la vida. S’han equivocat totalment. Estic completament d’acord amb tots els que es manifesten i lluiten per millorar les condicions de vida i els drets humans, tots però. I d’això tenc com a proves centenars d’articles que he escrit.

Per tant, endavant i a lluitar i manifestar-se contra totes les moltes injustícies de la societat del segle XXI, però de manera pacífica. Sempre he estat defensor i admirador de totes les persones que han utilitzat d’una manera o altra la seva lluita a través de la no-violència, amb Gandhi com a principal prohom d’aquest tipus de lluita. Per tant, lluita sí, però no violenta. Estic en contra de la violència a la família, a l’escola, a la feina i en qualsevol altre lloc on es reuneixin dues o més persones. Més clar, aigua, pronunciat aigo en el meu lloc de naixement.

El que m’ha passat a mi, que essent totalment partidari de la lluita no violenta, se m’acusi d’estar en contra dels lluitadors és un fet que podem constatar que ocorre cada dia entre els polítics. D’aquesta manera comprovam com els partits sempre ataquen on poden fer més mal als contraris siguin coses certes o no les que diuen. Es veu que basta suposar-les per entaferrar-les a la cara dels seus adversaris. Així assistim a moltes contradiccions. Així el PP s’ha encarregat de convertir els pertanyents a Unidas Podemos com a comunistes, en el sentit de rojos, filibusters, pirates, dimonis, lladres, robadors de les propietats, etc. Clar, després de tantes desqualificacions no poden accedir al fet que estiguin a la taula de negociacions de les persones que han de pertànyer al Consell General del Poder Judicial, sense voler analitzar qui són i què fan les persones que siguin presentades per aquesta formació política. També estranya molt que un partit com el PSOE, que històricament ha estat republicà, i, per tant, antimonàrquic, ara quasi s’agenolli davant la monarquia i s’estranyi que el partit conseqüent amb els seus principis com Podemos no aplaudeixi el discurs del rei. Un partit republicà i antimonàrquic mai no aplaudirà qualsevol rei.

El fet de les contradiccions polítiques té el seu origen, a vegades, en les consignes centrals que s’obliga a repetir en tota la perifèria i n’hi ha alguns que repeteixen consignes que no coneixen ni saben què volen dir. A vegades se segueix el pensament d’algun periodista d’algun dels diaris protegits del partit. És el cas de la Razón per al PP i el País per al PSOE. També el fet que quan es parli de Veneçuela es condemni tots els de Podemos per haver-se format algun per allà i haver rebut alguna subvenció o ajuda d’aquell país, es diu. Sortirà Maduro a la televisió i molts opinaran que és un destructor del seu país. Jo crec que les seves formes solen ser bastant grolleres alçant la veu i amenaçant, però lluiten contra el neoliberalisme i contra el màxim representant d’aquesta ideologia a Amèrica com són els EUA.

Un gran intel·lectual com és Noam Chomsky, alabat per gran part de la gent d’esquerres i criticat per la majoria de la gent de dretes va pensar en certs moments del govern veneçolà de Chávez que allà es podia dur a terme la dita que un altre món és possible, que això podria passar a Veneçuela. Eren els moments que Chávez viatjava amb llibres de Chomsky i en recomanava a l’ONU. Chomsky ja no defensa tant el règim veneçolà, perquè pensa que s’han equivocat vivint pendent de les matèries primeres com el petroli i descuidant el camp, la pagesia. El mateix podria dir de nosaltres que només hem viscut del turisme i hem enterrat el camp.

Esperem que podem desempallegar-nos de les idees inoculades, i això es pot mig aconseguir a través de la lectura i de la formació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Macià, fa mes de 3 anys

"Balmany", ¿això vol dir que vomitarà les metzines que li va inocular el franquisme durant quaranta anys? No és tan senzill, però amb voluntat ho pot conseguir. Serà un demòcrata sense prejudicis. Ànim!

Valoració:4menosmas
Per Koldo, fa mes de 3 anys

És un honor veure com has respost al meu comentari. Entenc que quan un firma un article o és una veu pública està exposat a que se'l critiqui si o sí. En aquest sentit demano disculpes.
Però és que crec que el tema de la violència, tant als carrers com a les famílies o als llocs de feina o mentres un condueix..., és un tema habitual i generalitzat per la qual cosa crec que s'hauria de tractar amb més professionalitat. La meva crítica anava per les paraules que vas utilitzar per definir els manifestants violents. Sense parlar de que molts són menors d'edat o molt joves, en la majoria de casos. Que està passant? És la societat un reflexe dels seu govern? I viceversa?
És possible tenir una societat exemplar quan els governs són corruptes, autoritaris i incapaços de l'autocrítica i pagar pels seus delictes? És fàcil fer-se la víctima i ser crític amb els de més.
Per què als polítics els hi costa tant pagar pel que fan malament i els ciutadans tant poc? això és el que veiem els joves i no tant joves, i ens estam cansant! Ofegats econòmicament sense possibilitats d'un futur digne i sense veure cap tipus de senyal que ens doni un simple raig d'esperança.
PD: Molt bona la manera de relacionar la crítica de l'altra dia amb el tema d'avui.

Valoració:4menosmas
Per aynulataC, fa mes de 3 anys

la violència que hi ha hagut darrerament a Catalunya és deguda a infiltrats d´altra bandera que aprofiten l´ocasió per a lucrar-se personalment. Els empenyuts per la precarietat econòmica i social del moment, o fatxes que tenen per objectiu embrutar les manifestacions pacífiques del poble català. Aquestos darrers totalment criminals.

Valoració:5menosmas
Per balmany, fa mes de 3 anys

"Vivim aferats a idees fixes que ens han inoculat". En esta ocasión, sin que sirva de precedente, estoy de acuerdo con Vd. Le aconsejo que intente quitarse las suyas, que son muchas, que yo haré todo lo posible para sacudirme las mías, que no son pocas. Presuntamente, más de las que debería.
En ambos casos, barrunto más fracasos que éxitos.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente