algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Cal normalitat democràtica i desaparició de la gent violenta

Aquests dies ens hem pogut cansar de veure fogueres per diferents parts d’Espanya i de Catalunya. Eren barricades i escuts per als i les manifestants, anomenats i anomenades antifeixistes. Eren manifestacions en què es protestava pel fet que l’Estat, aquell estat que braveja de la seva democràcia, havia empresonat Pablo Hasél, pel fet que en les seves cançons deien que exaltava el terrorisme o atacava la monarquia. Els manifestants acusaven el Govern de l’Estat d’haver atacat la llibertat d’expressió. La meva estupefacció no s’aturava d’augmentar quan comprovava que partits i mitjans de comunicació, polítics i periodistes, tots completament d’acord manipulaven la informació i així ho venien als pobres radiooients o televidents. Tots mostraven els contenidors incendiats, els vidres de bancs i comerços cruixits o romputs, al mateix temps que pronunciaven la frase fatídica i convencedora: Aquesta és la vostra llibertat d’expressió! I aprofitaven, els polítics contraris més que ningú, per culpar-los de terroristes, de rojos, de dimonis, d’extrema esquerra i d’animals salvatges.

Si a algun polític, com és el cas del portaveu de Podemos, se li havia ocorregut dir que estava a favor dels antifeixistes, el culpaven a ell de totes les malifetes que s’anaven produint i si no eren expulsats del partit o criticats pels seus caps, és que eren partidaris d’aquesta destrucció i d’aquest comportament guerracivilista. També deien que si els caps de Podemos no condemnaven els manifestants o les seves accions vandàliques havien de ser expulsats immediatament del govern. Tant càrrecs del govern del PSOE, com altres càrrecs dins el partit no feien més que demanar si el que passava a cada manifestació que se celebrava cada dia, mentre es feia una total destrucció de molt de mobiliari urbà era si defensar allò era defensar la llibertat d’expressió. No vaig sentir-ne cap que reflexionàs sobre el fet del per què passava allò. A ningú se li ocorria pensar que la causa principal era l’empresonament de Pablo Hasél.

I ara em toca manifestar-me a mi, i no tendré cap escrúpol ni mania a l’hora de fer-ho. I he de dir que així com vaig veure com l'1 d’octubre la policia i la guàrdia civil va pegar sense ànima als pobres ciutadans que no feien res més que voler votar per exercir el seu dret humà de decidir, i que els jutges varen falsejar les imatges per poder condemnar els independentistes, igualment ara he vist com grups de persones que havien acudit a manifestar-se segurament per una bona causa, acabaven comportant-se com a delinqüents salvatges i quasi homicides quan es dedicaven a tirar pedres i rajoles de carrer als policies amb la intenció de fer-los mal i com es pegava una policia que havia caigut en terra i no es podia aixecar amb un pal i se li tirava al damunt una moto i un patinet d’aquests que tant molesten quan circulen a tota velocitat al costat dels vianants. Aquests són manifestants que haurien de condemnar els jutges espanyols que només saben condemnar catalans. Així que visca els que es manifesten per la llibertat d’expressió i presó per a tots aquests que peguen a les forces de l’ordre, a les forces que necessiten demostrar que no van en contra dels catalans igual que massa jutges espanyols.

No podem perdre de vista que Hasél és Pablo Rivadulla Duró a Lleida. I que el llinatges Hasél que va adoptar li va inspirar un personatge d’un llibre de contes de literatura àrab. Va debutar a l’escena underground del hip hop espanyol i la seva aparició va coincidir amb Arma X, La Tecnika i Mentenguerra, i ha ajudat al ressorgiment del rap polític. També és autor de diversos llibres i poemaris.

El 2014 fou condemnat a dos anys de presó per enaltiment del terrorisme, per mor del que deia a les lletres de les seves cançons. Més endavant també va tornar a ser condemnat per agredir a un periodista i a un testimoni en un judici contra un agent de la Guàrdia Urbana de Lleida. Crec que si el Govern espanyol vol defensar i afirmar que vivim en una democràcia consolidada i que Pablo Iglesias no dubti de la normalitat democràtica espanyola, s’haurà de fer algun curs sobre llibertat d’expressió i castigar sense compassió als que actuen com a destructors i aprenents d’homicides.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Koldo, fa mes de 3 anys

Crec que la paraula castigar i democràcia no hauríen d'anar tan juntes de la mà. Almenys quan parlam d'un govern cap al poble. Espanya és molt habitual veure aquest tipus de càstigs de dalt cap a baix però què poc usual és veure com són castigades les classes de dalt o els propis vigilants. Paraules molt dures per parlar d'una gent que surt al carrer a manifestar-se dia rere dia. Crec que per parlar d'aquest tema i per parlar de violència s'hauria de tenir més cura i sobretot molta més investigació sobre perquè algú recurreix a la violència. És important per solucionar aquest problema i no parlar de simples delinqüents, psicòpates o homicides. Mentra vostè els defineix així, molta gent com jo veu un raig de llum verda en aquesta gent per fer una cosa que darrerament és veu molt poc: LLUITAR. 'Donc les gràcies als catalans per la seva lluita incansable per la llibertat'.
PD: per ara la ferida més greu és una dona que perdé un ull degut a les armes que usa la policia contra un poble.

Valoració:0menosmas
Per Koldo, fa mes de 3 anys

Crec que la paraula Castigar i Democràcia no haurien d'anar tant juntes de la mà. Paraules molt dures, per ser un demòcrata, cap a una reacció popular. No parles ni de com la policia provoca aquestes reaccions ni el per què d'aquestes reaccions. Castigant un grup de persones no es soluciona res i menys a llarg termini. Aquesta és la societat que vols? Del cástig i de la por? Ja estam farts de tertulians que usau paraules tan fortes contra grups populars que surten al carrer a fer una cosa que poques persones ja fan: Lluitar. Agraeixo als catalans la seva lluita incansable per la llibertat!
PD: la ferida més greu, una dona que ha perdut un ull per les armes que usa la teva estimada POLICIA.

Valoració:2menosmas
Per que es posin les piles., fa mes de 3 anys

I si ens volem posar a nivell europeu també cal erradicar el franco-feixisme epaÑol !, que si no serà veritat allò de que Àfrica comença entre els Pirineus i a l´altra banda de l´Ebre.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente