nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El cas de Pablo Hasel, una nova injustícia

El raper Pablo Hasel ha rebut una notificació judicial que diu que disposa de deu dies per a ingressar «voluntàriament» a la presó.

Els tribunals espanyols han condemnat el cantant a nou mesos i un dia de presó per «enaltiment del terrorisme amb l'agreujant de reincidència» i per «injúries i calúmnies a la corona i a les forces i cossos de seguretat de l'Estat». Aquesta condemna se suma als dos anys de presó imposats el 2014 per «enaltiment del terrorisme», per la lletra d'algunes de les seves cançons.

El raper mallorquí exiliat, Josep Miquel Arenas Beltran, li ha escrit una carta en la qual li diu: «No sorprèn ningú que un tribunal feixista condemni un antifeixista per enèsima vegada i molt menys en aquest temps de pandèmia, on aprofiten la desmobilització del poble i que sigui impossible organitzar una resposta a l’altura de la gravetat que resulta que hagis d’anar a la presó només per cantar».

I, efectivament, amb una ciutadania aclaparada pels efectes de la pandèmia i una societat exhausta, resulta molt complicat organitzar mostres de rebuig a un nou empresonament per raons polítiques, però malgrat això, des dels espais de llibertat que ens ofereixen alguns mitjans i sistemes de comunicació, hem de fer arribar a polítics, jutges i ciutadania en general el nostre rebuig explícit a una nova actuació que qüestiona d'arrel la suposició que vivim en un sistema democràtic. I el desig ferm que la situació que provoca i permet aquesta nova injustícia, s'acabi definitivament.

Hem citat la carta de Valtònyc i acabam amb una nova cita del missatge d'un raper exiliat adreçada a un raper que d'aquí a pocs dies, si no aconseguim evitar-ho, serà a la presó: «Que la força del poble t’acompanyi els pròxims dies i que mai no et sentis sol. La repressió de l’Estat espanyol no té aturador, però la teva obra tampoc. Són moltes les ments que han canviat les teves cançons i aquestes ments en canviaran unes altres. Espero que un dia puguis jeure a l’ombra dels arbres que has sembrat i que anuncien un món millor.»

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.