algo de nubes
  • Màx: 18.92°
  • Mín: 8.69°
19°

El TSJC detecta un «ús residual del castellà» a les escoles catalanes, però no en diu res de l'ús residual del català als jutjats

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat parcialment un recurs del Ministeri espanyol d'Educació i ha establert un mínim del 25% de l'ensenyament en castellà a Catalunya, argumentant que l’ús actual és «residual».

Curiosament, segons dades del propi TSJC de cada 1.000 sentències judicials redactades el 2019, en jutjats catalans, 85 eren en català i 915 en castellà. O sia que només hi ha un 8,5% de sentències en català una xifra que, segons els barems del Tribunal són més que residuals. Per ventura el TSJC hauria de començar per mirar dins ca seva abans d'imposar els seus criteris a altres sectors dels quals, per cert, demostren no tenir-ne ni idea.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 3 anys

Català: única llengua oficial als Països Catalans!

Valoració:2menosmas
Per Bartomeu, fa mes de 3 anys

El cinisme del que fan gala és flagrant

Valoració:7menosmas
Per marbosch, fa mes de 3 anys

Quan l'exèrcit que ocupa la teva terra parla una llegua diferent de la teva és que ets un país ocupat, a tot això hi podem afegir els jutges i tenim un colonialisme de manual.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente