algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
12°

Qüestions pendents de resoldre

Aquest dimarts, més de tres anys després dels fets i una vegada tancat el judici contra Trapero i altres comandaments dels Mossos, comença a l'Audiència Nacional espanyola el judici a tres suposats membres de l'escamot islamista que va perpetrar els assassinats del 17 d'agost de 2017 a la Rambla de Barcelona i a Cambrils.

En aquells atacs varen morir tretze persones a la Rambla, una altra durant el trajecte de fugida de l'assassí i una altra a Cambrils. A més a més, hi va haver un centenar de persones ferides a Barcelona i sis a Cambrils. Els autors directes d’aquesta matança, varen morir i alguns companys seus havien mort abans en l'explosió a una casa d'Alcanar.

L'objecte del judici que es desenvoluparà aquests propers dies és esbrinar el grau de culpabilitat dels tres suposats còmplices, però malauradament, no és la d'esclarir uns fets sobre els que hi ha ombres importants i que seria bo que qualque dia quedin aclarides.

Més enllà del grau de culpabilitat de les tres persones jutjades, seria important que quedassin clars alguns punts foscos d'aquest cas.

- Com es va produir el procés de formació de l'escamot terrorista?

- Com és que no va ser detectat?

- Quins eren els plans del grup?

- A quins llocs feien comptes atemptar?

- Quines vinculacions va mantenir el líder de l'escamot, Abdelbaki Es-Satty, amb el CNI i la Guàrdia Civil?

- Existeix qualque tipus de connexió internacional?

- Hi va haver negligència d'algun aparell de l'Estat espanyol?

Són qüestions que qualque dia han de quedar resoltes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.