algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Només un sistema corrupte pot mantenir tres anys a la presó els Jordis

Aquest passat divendres es varen complir tres anys de l'inexplicable empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. El president d'Òmnium i de la Federació Llull i l'exlíder de l'ANC i ara secretari general de Junts, varen ser condemnats a 9 anys de presó i 9 anys d'inhabilitació absoluta pel delicte de 'sedició'.

Cal recordar també que hi ha 2.850 persones represaliades per defensar pacíficament que Catalunya té dret a decidir lliurement el seu futur.

La condemna a presó de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart és una vergonya a nivell mundial. No té cap explicació des del punt de vista jurídic. I cap sistema que es pretengui democràtic ho pot sostenir. Ni tan sols en l'hipotètic cas que hagués estat una errada del sistema judicial. Tres anys són suficients per corregir-la.

L'única explicació que té l'empresonament de més de tres anys dels Jordis és de caràcter polític i només és possible en un sistema corrupte.

Un sistema democràtic, transparent i just, no hauria empresonat mai als Jordis i si, per un error, s'hagués produït l'empresonament, el sistema ja hauria posat en marxa els mecanismes per a reparar l'errada.

La condemna dels Jordis i la seva permanència en presó és només possible gràcies a la corrupció. El tribunal que els va condemnar va incórrer en corrupció i els mecanismes que els mantenen actualment empresonats es basen en la corrupció del sistema democràtic.

Algun dia, més tard o més prest, acabarà destapant-se tota la trama corrupta utilitzada per empresonar i mantenir empresonats dos líders socials pacifistes.

Aleshores, molta gent es farà la sorpresa, com fan ara els antics aduladors del corrupte Juan Carlos de Borbón.

Nosaltres tendrem el pobre consol de, com en aquell cas, haver-ho escrit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Escorpí, fa mes de 3 anys

Mai l'Estat espanyol podrà rescabalar tanta repressió, tantes infàmies, tants crims. Espanya Putrefacta!

Valoració:-1menosmas
Per Bartomeu, fa mes de 3 anys

Es pretèn castigar, asustar, reprimir, dissuadir a qualsevol de tenir uns ideals que, sense anar contra Espanya, simplement volem la màxima independencia de Catalunya o dels Països Catalans (CCAA de parla catalana) respecte de la resta de l'estat Espanyol i aixó no vol dir no col·laborar, ja que estam en una societat cada cop més globalitzada, no vol dir anar en contra, les societats es necessiten les unes a les altres.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente