algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Un iceberg anomenat discriminacions lingüístiques

He parlat amb totes les víctimes d'agressions lingüístiques dels darrers 25 anys a les Illes Balears que han acceptat fer públic el seu cas. També he parlat amb moltes que no han volgut/pogut fer pública la discriminació patida. I sabem i, també, intuïm, que els casos que es produeixen multipliquen per, com a mínim deu, els que s'acaben fent públics.

He compartit amb les víctimes la seva angoixa, les seves pors i la seva impotència.

He trobat a faltar amb elles la falta d'interès i suport institucional, d'una majoria de governants que davant aquests fets, adopten aquella actitud tan infantil d'ignorar, de no voler veure, allò que, tanmateix, està passant.

No es tracta de fets aïllats.

Els casos que acaben sortint als mitjans de comunicació són la punta d'un iceberg incòmode, però existent. Qui no el vulgui veure, acabarà xocant amb ell.

Per la meva part, el retret que em faig, és haver esperat massa dels gestors polítics de les institucions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa mes de 3 anys


Déu ens guard dels "progres", del mal que fan i del mal que voldrien fer.

Valoració:5menosmas
Per Vidrier, fa mes de 3 anys

Dels polítics al capdavant de les institucions en podem esperar ben poc. Però i de l'escola? Els mestres lideraren una protesta històrica contra un govern balear que volia la desaparició de la llengua catalana. No seria hora que els ensenyants, com en l'ocasió precedent, comencessin a expressar la seva opinió? I ho fessin ara respecte del iceberg del que parla en Tomeu?
Què els diuen als seus alumnes? Apreneu be la llengua catalana però després al carrer tindreu problemes.?
O no els en parlen d'aquesta situació?

Valoració:1menosmas
Per Una mallorquina decebuda, fa mes de 3 anys

Jo també pens que esperam massa de les institucions. Ens desentenem dels problemes esperant que ens donin solucions i al final l'únic que feim és acostumar-mos a viure aquest infern de gent mal educada.
L'administració serveix per delegar les responsabilitats que tenim, desentenent-nos així de la misèria que ens envolta.
Falta gent valenta que no es deixi trepitjar per aquests energúmens, és l'única manera que tenim per fer entendre al personal que volem viure en català.
Ens han près la seguretat lingüística i la normalització és utòpica així com està plantejada.
Hem de ser assertius i sobretot, cuidar la nostra autoestima perquè no ens afectin aquestes situacions tan desagradables.
Esper que qualque dia tota aquesta gent "tan monolingüe" i amb tan poca capacitat lingüística, vegin que la seva actitud pot ser catalogada d'"incapacitat lingüística".

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente