algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Països exagerats

L'economista turc-estatunidenc, Dani Rodrik, escrivia que amb la crisi del coronavirus covid-19, els països són exageracions d’ells mateixos.

No va gens desencaminat. A falta de més perspectiva per veure com ha quedat la caricatura del nostre petit patit país, tenim la suficient distància, i més canals seus que nostres, per veure que la dels veïns espanyols ofereix la hipèrbole d'un Estat que tendeix a l'autoritarisme en l'àmbit polític i a la fallida tècnica en l'aspecte econòmic.

Vàrem advertir, molt abans de la pandèmia, el 2017, quan el govern de la Generalitat d'aleshores, va desobeir la seva ciutadania i no va posar en marxa la República promesa pels polítics i votada i referendada per la ciutadania, que venien temps de retrocessos i retallades de l'autogovern. No fer la independència de Catalunya, no volia dir quedar com estàvem, volia dir retrocedir en l'autogovern de les comunitats i nacions de l'Estat espanyol.

La crisi sanitària provocada per la pandèmia, ha funcionat com a gran excusa perquè l'Estat usurpàs competències de les diferents comunitats. El resultat ha estat nefast: una gestió madrilenyocèntrica, autoritària i militaritzada de la crisi, ha provocat uns resultats catastròfics, amb una xifra oficial de morts terrorífica i una xifra real de morts doblement terrorífica.

Han fet falta milers de morts perquè molts ciutadans de les Illes Balears hagin comprovat que és més eficient que ens autogovernem i que, en realitat, l'únic que li devem a l'Estat espanyol és dolor, ruïna i patiment.

«Tots tots els pobles són millors si cadascú, pot fer els comptes a ca seva...», cantava Antònia Font.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per i tant, fa mes de 3 anys

Santas palabras las de la señora Font.

Es un sarcasmo, que los que no son españoles hagan las cuentas de nuestro pais. Os vais al vuestro, que algo debe funcionar mal.

Valoració:0menosmas
Per Toni F, fa mes de 3 anys

Desafortunadament, coneixent la covardia dels nostres polítics, són molts els que es permeten fer-nos els comptes impunement (recordem el comandament i ordeno dels 200 milionaris alemanys a la Presidenta), per a vergonya i escarn de tots els que ens considerem ciutadans i catalans de Mallorca.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente