nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Covid-19, comportament colonial i desconfinament

Molta gent demana que s’obrin les escoles perquè necessiten que els fills i filles continuïn essent educats i perquè també tenen la possibilitat de fer feina i s’ha de poder conciliar el treball i l’educació dels fills a casa. Tots sabem que els infants reben molta educació a partir del que perceben amb els seus sentits, del que veuen i escolten principalment i resulta que tenim uns polítics que no estan a l’alçada, que són incapaços de portar-se educadament. Sembla que han de copiar la manera com es fa a les cadenes privades amb els seus xous d’impacte. En aquests xous, qualsevol esturment si és capaç de mal parlar, d’insultar i d’armar bronca, quantes més en mogui més clientela fa la cadena. I això fa que sigui premiada pels anunciants. Això vol dir que anirà millor. I, per tant, el món va a l’inrevés, els polítics en lloc de donar llum, agafen la foscor d’aquests programes, que poden estar molt il·luminats, i els copien: que si el teu pare va ser un terrorista, que si vosaltres voleu que es produeixi un cop d’estat, que si això sembla com en el 36 (1936). És vergonyós i l’escola poca cosa hi pot fer.

Gràcies a alguns o a tots els mitjans de comunicació, vàrem poder saber que la Policia espanyola i la Guàrdia Civil, s’havien dedicat a atonyinar catalans que volien exercir el dret a decidir i votar. Se sap perquè es va veure. Que alguns es varen intentar defensar o aturar els cops també se sap perquè es va poder veure, encara que en el seu moment no ho va voler veure el tribunal que jutjava els fets, perquè no els interessava. Aquesta operació d’atonyinament si no obeïen les seves ordres l’havien batejada com operació Copèrnic. Doncs resulta que els policies que varen ser més contundents i que es troben sota investigació judicial a Catalunya per ús excessiu de la força dia 1 d’octubre de 2017, quan la votació del referèndum català, han estat condecorats i han rebut una medalla al mèrit policial, cosa que significa que tendran una compensació econòmica durant tota la vida. Tot per haver demostrat patriotisme, lleialtat i abnegació. I els que rebien, no demostraven res?

Això ha passat sempre amb les persones que han estat més dures durant les ocupacions colonials, però els cossos. i forces de seguretat de l’Estat han trobat a Catalunya una bona font d’ingressos en aquest aspecte. De totes maneres els sindicats professionals han protestat perquè en l’operació Ícaro, la de les protestes del passat mes d’octubre contra la sentència del Tribunal Suprem, als agents desplaçats a Catalunya només se’ls varen atorgar 322 distincions i exigeixen que tots els agents que s’hi varen desplaçar rebin la seva medalla i el corresponent complement vitalici. Això seria l’argument definitiu sobre el colonialisme existent.

I ara una petita mostra de confinament comparat. Coneixem com ha anat el confinament i com va la corresponent desescalada al Regne d’Espanya. Doncs al Regne Unit, el seu primer ministre Boris Johnson ha presentat el seu pla de desconfinament, que només s’aplicarà a Anglaterra, ja que Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord tenen el seu propi pla i les competències corresponents per dur-los a terme. No existeix cap tipus d’estat d’alerta ni d’alarma per poder mantenir el poder d’un estat colonial, això que el Regne Unit ha tengut més colònies i més temps que el Regne espanyol. Anglaterra ha tengut més del 90% dels casos totals de Covid-19 i és el segon país amb més víctimes, ja que el primer lloc l’ocupen els Estats Units. En el seu pla de desescalada es permetrà que els treballadors puguin tornar al seu lloc de feina. Només que els responsabilitzaran si es contagien, ja que se’ls demana que vagin en compte de no contagiar-se. També elimina tots els obstacles per sortir de casa a passejar i fer esport. Les escoles i els comerços obriran a partir del mes de juny, i els bars i restaurants obriran a partir del mes de juliol. Les persones que arribin al Regne Unit hauran de passar una quarantena obligatòria. La diferència amb el tipus de desconfinament d’aquests dos estats es comenta sola. Es respecta la sobirania o no; es respecten les llibertats o es trepitgen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.