cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Recuperar la producció?

El filòsof, antropòleg i sociòleg de la ciència francès, Bruno Latour ha escrit fa pocs dies que «Si tot s’atura, tot es pot qüestionar, modificar, seleccionar, classificar, interrompre per a bé o, per contra, accelerar. És ara el moment de fer l'inventari anual. A la petició del sentit comú que diu: 'Reiniciem la producció el més ràpidament possible', hem de respondre amb un crit: 'de cap manera!' El darrer que cal fer és reprendre de manera idèntica tot el que fèiem abans».

Confés que no me sent gaire còmode parlant del 'dia després', mentre tenim milers de morts cada dia a tot el món; mentre les famílies no poden acomiadar els seus morts així com voldrien; mentre milions de persones perden el seu modus vivendi i mentre el personal sanitari es deixa la pell per salvar vides. Però, una vegada més, hem de recórrer a l'arxicitada idea de Joan Fuster, 'tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres'. I els que duen tota la vida fent polítiques contra un nosaltres molt ampli, no s'aturen, i ja parlen de retornar a la 'normalitat', que per a ells, és aquella situació que, precisament, ens ha duit a no poder afrontar la pandèmia del coronavirus covid-19 amb la solidesa que havíem de menester.

Ens convé pensar i dissenyar una recuperació, econòmica, però no només econòmica, que no deixi cap persona pel camí, ni cap grup de persones i que no es faci a costa de la diversitat cultural, ni de la sostenibilitat ecològica.

Pensem i dissenyem la recuperació des de baix, no des de les cúpules polítiques i les elits econòmiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa mes de 3 anys

@ ergo - amb el que "guanyes" o millor dit et paguem per què no tornes al "dolce far niente? I tú que critiques als que dius que no aporten proves, que per cert es veu que no les necessites doncs demanar res de comprovants als teus, que son els que han escrit la historia amb els seus "escribanos i fariseos" és picar ferro fred. que, com a mostra recent et recordaré el darrer debat sobre el dèficit fiscal amb Montoro l'any 2017, que en va fer un cálcul similar que no en diu balances fiscals sinó comptes territorialitzats.
Les dades d'aquest estudi, publicades al setembre, donaven un dèficit reconegut per a Catalunya de 9.892 milions d'euros l'any 2014.
** LAS REPÚBLICAS. España sigue robando a Cataluña: El expolio fiscal del Estado superó los 16.800 millones de euros en 2015 y 2016.
** Pedro Sánchez declara “secret d’estat” l’espoli fiscal d’Espanya als Països Catalans laRepublica
L'any 2014 el dèficit fiscal a Catalunya ja es va disparar fins als 16.570 milions d'€
I tú, ets el primer en dir que vols referencies i dades, quan saps que no ho compleixes? I és ben fàcil i per a tú, encara més, oi que sí???

Valoració:1menosmas
Per ergo, fa mes de 3 anys

Son 68 mil millones de euros. No 68 millones.

Sin embargo, en una cosa estoy de acuerdo contigo. Son una "miseria". Lo otro, lo dices tú. Por cierto, ¿cuánto se ha "llevado" Andalucía con la misma población y más territorio?.

Valoració:0menosmas
Per jon, fa mes de 3 anys

ergo,68 milions,son misèria,comparat amb el que la metrópoli ha robat¡¡

Valoració:1menosmas
Per Arnald Garcia, fa mes de 3 anys

Llegeixo articles d'economistes i d'altres experts i, francament, em semblen més coherents i amb més trellat les aportacions diàries de Tomeu Martí que les de la majoria que escriuen aquests dies.

Valoració:1menosmas
Per ergo, fa mes de 3 anys

A un tal Ernesto:

Trescientos años?. Sácame papeles. A todos los que me vienen con cuentos fabulosos, les pido: papeles, balances, apuntes al diario, comprobantes etc. Ya sé que he mezclado ous amb caragols, pero el ejemplo viene bien al momento.

Dices que ha de romper. Entonces, por qué no lo hace?. Además, y por si fuera poco, está inhabilitado.

Yo en su lugar aunque pasase hambre, no pediría dinero al que supuestamente quiero destrozar, Se me olvidaba. Cataluña, desde el año 2008 ha recibido via FLA 68.000 millones de euros. O sea nada. Para pagar el autobus

Valoració:-1menosmas
Per Ernest, fa mes de 3 anys

Aquest Estado que dius duu 300 anys robant una mitjana del 15% del PIB de Catalunya. Torra no ha de pidolar més, ha de rompre relacions amb el govern espanyol i assumir la seva responsabilitat com a president del catalans.

Valoració:5menosmas
Per ergo, fa mes de 3 anys

Y el Torra, pidiendo dinero como un desesperado al papá Estado. Ese Estado que les oprime y presuntamente, les roba.

Algo tendrás que decir. Supongo.

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente