nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

L'escletxa de gènere en la crisi del coronavirus

La pandèmia del coronavirus covid-19 ens afecta a tots i, en general, ens perjudica. Però també en això hi ha un biaix marcat pel gènere de les persones, i resulta evident que la crisi provocada pel coronavirus castiga amb més força les dones.

Per començar, afecta les víctimes i possibles víctimes de la violència masclista. Aïllades, incomunicades i obligades a conviure amb l'agressor tot lo dia.

Per continuar, a l'Estat espanyol, gairebé el 90% de les dones assalariades fan feina en el sector serveis i la caiguda de l'activitat afecta especialment el comerç, l'hostaleria, l'educació...

L'escletxa de gènere laboral també posa en risc la salut de les dones, que representen el 75% dels treballadors en activitats sanitàries i de serveis socials. I també són majoria les caixeres en els supermercats, les netejadores, les cuidadores de la infància i de les persones majors. Assumeixen, idò, la càrrega física i emocional i un major risc a infectar-se.
I resulta que ara que els espais de socialització -la feina, l'escola, els centres de dia de majors- desapareixen a causa del confinament, i les seves funcions es transfereixen a l'àmbit domèstic, la càrrega de la seva gestió també recau majoritàriament en les dones.

Aquesta crisi ens obliga a repensar-nos individualment i col·lectivament per millorar com a persones i com a societat. Caldrà tenir en compte, també, el factor gènere.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sexe, gènere i virus, fa mes de 4 anys

Pel que he llegit a divulgadors es sexe femení en general treu millor es virus de sa malatia. No va per gèneres...
Tampoc vull dir que sa natura reforci 'intencionadament' ses dones per això, ni que tengui 'seny' per reequilibrar, però aquí som.
Aquest avantage femení potser no calmdir-ho, perquè ja s'ha divulgat prou fa poc. Tot el que comenta a s'article aporta aspectes molt importants, gracis
:-)

Valoració:0menosmas
Per Sr, fa mes de 4 anys

El Covid-19 no distingue de sexos

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente