muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Ara toca tenir desavinences covidianes

Covidianes i de tota casta. No pot ser mai que aquests que volen la independència sàpiguen fer res de manera correcta. Qualsevol determinació que prenguin no ha de ser mai exemplar, sinó que ha de ser motiu pe allunyar-se’n. Això és el que sembla. Per això quan es fan videoconferències del president del Govern amb els presidents de les comunitats autònomes no s’escolta mai el president de la Generalitat. Sembla que pensassin que està parlant un boig, i, per tant, ni punyetero cas. A poc a poc, els catalans aprenen que han d’anar pel seu compte, com a mínim en totes les coses que no siguin susceptibles d’intervenció per part del Tribunal Suprem o del Constitucional, ja que els llops estan a l’aguait, a veure si cau alguna presa en la seva trampa justiciera.

Els mitjans de comunicació que fan el rendez-vous al Govern de l’Estat, feien el que els deixaven fer i sempre anunciaven que els contagiats i els morts podien ser molt diferents dels que es comptabilitzaven. Que segurament hi hauria molts més milers, ja que sembla que només es comptabilitzaven els que morien en hospitals i se’ls havia detectat com a contagiats. El Principat de Catalunya que ha demostrat amb noms i llinatges que sí que té una Comissió de tècnics que aconsellen el que s’ha de fer, són aquells que aconsellaren que no es modificàs el confinament extrem que existia abans de Pasqua i que no estaven d’acord amb la decisió econòmica del Govern central que enviava part de la població a fer feina, també justificant seguir consells dels seus tècnics, però sense anunciar ni contestar les preguntes sobre la seva identitat. Llavors el Govern de la Generalitat ha començat a comptabilitzar a més dels morts als hospitals, els que havien mort a casa seva, els que havien mort en residències o a altres centres. Per això han demanat la col·laboració i la informació a les funeràries. Clar, el primer dia que varen donar aquesta informació, la comparació de les xifres va fer un canvi radical cap amunt. Això no va agradar al Govern central, que viu pendent que les seves decisions siguin les millors per poder vèncer el famós virus. Al cap d’un o dos dies d’haver criticat el sistema català, el Govern central també vol que totes les comunitats autònomes adoptin la mateixa mesura, encara que no volen que s’indiqui que es copia la solució catalana, sinó que és una decisió del Govern central, en vista a la transparència. Ara parlen de ser transparents. Qui s’ho pot creure això?

Sembla que els experts epidemiòlegs catalans fan feina contínuament i que els epidemiòlegs madrilenys o del Govern central fan migdiada contínua confinada, ja que els tornen passar al davant, els catalans. Són uns experts que no només fan la seva feina sobre el terreny, sinó que també tendeixen a fer epidemiologia comparada, per això procuren estar al dia sobre què fan els altres països que tenen el mateix problema; recordem que ens trobam davant una pandèmia, que no vol dir altra cosa que és una epidèmia universal, que tots els estats tenen o poden tenir el mateix problema. Per tots els països on ha fet temps hivernal o primaverenc s’ha estès com la pólvora. Per tant, no s’han oblidat a l’hora de pensar en els infants i adolescents. Perquè sembla que els caps de suro econòmics de Madrid no hi pensen. Per tant, varen començar anunciant que en un temps breu prendrien la determinació que els menors de 18 anys poguessin anar a fer algun petit passeig per millorar aspectes físics i psicològics. Per tant, el dissabte 18 d’abril s’ha pres aquesta determinació i de 12 a 14 hores podran sortir els menors de 6 anys, acompanyats d’algun o dels dos progenitors, entre les 14 i les 18 hores, els compresos entre els 6 i els 16 anys i entre les 18 i les 20 hores, podran sortir sols, però sota la responsabilitat dels pares, els compresos entre 16 i 18 anys. No es pot acudir a parcs ni a jocs públics. Realment és una sortida per estirar les cames. Si es topen amb coneguts o familiars han de guardar distàncies superiors a 2 metres, cosa que no cal que facin els provinents d’una mateixa casa o família. No es pot anar a comerços ni fer vida normal. Només es pot passejar, fins i tot es pot passar per jardins públics.

Els catalans han tornat agafar la davantera. Per tant, quan es demana cosa als informadors del Govern central, sempre diuen que la decisió per poder fer això és seva. I que ells encara no han pres la determinació, que segurament no prendran fins que no pugui semblar que l’han copiada. Efectivament, el mateix dia, dissabte, el president Pedro Sánchez ha advertit que escoltant el comitè seu d’experts desconfinarà també amb condicions els infants i adolescents a partir del 27 d’abril, i que allargarà el confinament restant fins dins el maig. Crec que les normes seran semblants a les que ha proposat el Govern català. No podria ser d’altra manera.

Els catalans demostren clarament que en l’aspecte del coronavirus haurien fet una gestió impecable si fossin independents i que en absolut no han desaparegut les desavinences, en aquest cas covidianes o al voltant del Covid-19 (coronavirus). Però si s’acostumen a donar-los sempre la raó, arribarà un moment que els la donaran en la qüestió de la independència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per confinats units, fa mes de 4 anys

el gobierno de madrit ha dissimulat els seus interessos. Primer digué que hi hauria una caiguda econòmica del 6,5%, cosa que li semblava bé.
Ara com que vol demanar diners a la Unió Europea, ha destil·lat picaresca: si m´apujo el % de la caiguda em donaran més ajudes que ningú.
Dit i fet. Avui fa sortir el bancozentral dient que la patacada ejpañola serà del 12%.
Quan es tracta de demanar ningú guanya Spain!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente