algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

A la meva edat som incapaç de controlar temperatures juvenils

Estic intentant entendre un colom comentarista, que s’interessa pels meus articles per menysprear-los. Qualsevol curt de gambals sap que això s’arregla no llegint-los. Que segur que no en té cap obligació, ja que crec que no li deuen pagar per fer-ho. No sé si és un colom de la dotzena que pul·lulen per casa meva, alimentats amb les miques de pa rostit que un home els porta diàriament i que esmicola potejant-los fins quasi convertir-los en farina. És molt curiós aquest home alimentant els coloms tant si plou com si fa sol, tant si és un dia de pluja com si és de neu, tant si fa fred com calor. O si és un colom al qual han romput una cama amb un balí, i que s’arrossega per devora una claveguera, que pot acabar devorat per alguna rata. També podria ser un descendent del descobridor d’Amèrica d’aquests que diuen que eren catalans i d’altres pensen que eren mallorquins, de Felanitx. En tots els casos, aquest colom té llibertat d’expressió i pot fer-ho i dins la seva llibertat també en té per no llegir qualsevol text que no li agradi. Si el que vol és ridiculitzar-me, avui podrà intentar-ho a partir d’un escrit en què ell és protagonista.

El mot “forofo” i el “forofisme” no van amb mi, perquè mai no he estat “forofo” de res, ni de cap equip ni de cap partit, ponderat i asèptic, massa vegades ho som massa. Supòs que avui hauré superat la barrera del desprestigi total, i la rialla fàcil i tranquil·la, es convertirà en riallada, en veure quin és el tema que m’ha duit a escriure aquest no sé si en podem dir article. Supòs que se li haurà quedat la cara tota ruada tant d’arrufar les celles. Si no pretens que els altres, en aquest cas, el qui escriu canviï les seves idees, què és el que pretens? Trobes que tenc una edat que ja m’hauria d’haver jubilat d’escriure? No és lícit escriure per divertir els altres? No creus que et mereixes que et facin riure i que no visquis tan amargat? No trobes que la vida ja s’encarregarà de canviar-me les idees? No ho dius això? O no creus el que dius? Per cert, cosa pròpia de predicadors i d’adoctrinadors.

Avui ho estic passant molt malament, perquè no sé sobre quin treball he de calcar el present. Jo, tan acostumat a calcar els escrits que faig, sempre quasi idèntics. No serà que t’has cansat de veure jutges i polítics espanyols que actuen injustament? I si ho fan, setmana rere setmana, dia rere dia, els meus articles ho denuncien i ho denunciaran pels segles dels segles, a no ser que la vida faci la feina que tu afirmes i em faci canviar les idees. És difícil canviar-me d’idees, i sembla que ho és més que ho facin els governants, jutges i “cavernaris” espanyols a l’hora de tractar despòticament tot el que faci olor de català.

Si el colom s’ha posat a l’altura dels colonitzadors espanyols, l’article d’avui també serà calcat als de la resta de dilluns. El que és segur és que el colom em vol bé, no m’atrevesc a dir que m’aprecia, però el que és cert és que vol evitar-me que l’odi i el rancor m’amarguin l’existència, i em vol evitar qualsevol mena d’encabronament, durant aquesta curta vida.

Per això vull tranquil·litzar-lo, pot volar tranquil. El desafii a trobar un sol paràgraf dels meus articles que destil·li odi o rancor. No en trobarà ni un. Això no vol dir que les ulleres del colom no li facin veure el que ell pateix. Si interpreta que hi ha odi o rancor, la malaltia és ben greu. L’encabronament només pot quedar com a cosa seva. Pot pensar que ja s’ha alliberat de les argolles que en algun moment de la seva existència ha estat conscient que el tenien pres i ben agafat, però es veu que no és així i encara es troba ben subjecte a grans cadenes que l’ofeguen. Queda demostrat amb el seu escrit acusatori, en el qual no fa res més que retratar-se. Li recoman també que es mengi tota la seva rancúnia amb el seu pa, que jo ja fa estona que ho vaig aprendre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sobre bots i IAs, fa mes de 4 anys

Mirant internet o xarxes social en general, jo pecant de bondadós i especulant, en general, no per aquest cas, esper que molts trolls siguin bots, o de bandera falsa. Molt poc probable! Si fos el cas, ben peliculero, s'objectiu seria... distreure'ns? però ni aixís ho veig.
Aquests dies sortia als media algo aixís relacionat amb es Barça? I no he entès ni com ufjnciona tot això, sona com surrealista o fora de control, no sé...
Bon article!

Valoració:3menosmas
Per F.S.B., fa mes de 4 anys

Amb els teus escrits, Lladonet, tu també et retractes. (No sé si és la teva pretenció o no).
La imparcialitat, amb l'únic tema que et veig escriure, no és el teu fort.
Opino que tu també ets "forofo" d'una quimera, no fa falta que l'anomeni, la coneixem tots ...
Els paràgrafs, destilen rencor (al manco, per jo), i tu saps que és el que volen sentir la majoria dels teus lectors, si fossis més sútil i benevolent amb els teus artícles no et lletgixirien.

Valoració:-2menosmas
Per pescador, fa mes de 4 anys

Ja s´ha despertat l´Emigrante d´incultura i intolerància supina, aquest pic encara elevades a la més alta potència. Si segueix així farà tot un rècord mundial.
Un poca feina ...

Valoració:4menosmas
Per lladó-brut, fa mes de 4 anys

Pese a tener elementos más que suficientes para contestarte, no lo haré; me lo pones tan fácil...

Cuando alguien desbarra de forma visceral, lo que procede es poner sobre el tapete mucha cordura. Se pueden tener amplios estudios, pero ser un auténtico analfabeto en materia de educación.

Hace 2000 años, se decía: "Por sus frutos los conoceréis". Esta verdad todavía está de rabiosa actualidad. He cambiado el seudónimo, para que nuevamente puedas hacer befa sobre él. Si no te gusta, tengo otros.

Un saludo.

Valoració:-2menosmas
Per Pere, fa mes de 4 anys

gràcies, Joan. Un NO clar a l´odi dels feixistes cap als teus articles. Feixistes que embruten la costosa construcció de la dignitat humana al llarg de la història.
Feixisme -sang, feixisme-odi, feixisme-incultura, feixisme-irracionalitat, feixisme-brutor infinita.

Valoració:8menosmas
Per observador, fa mes de 4 anys

Jo de tu estaria ben tranquil, Lladonet. Hi ha certa gent inadaptada (i curta) que està 24 hores cruixint de ràbia. Com diu l´aforisme, no fent-los apreci, pot ser el nostre millor despreci.
Joan, gràcies per la teva dedicació estusiasta als nostres assumptes identitaris.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente