algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.65°

Els policies necessiten, urgentment, cursos

L'Ajuntament de Palma va oferir, a través del regidor d'Educació, Llorenç Carrió, cursos de llengua catalana, als agents de la policia espanyola i la Guàrdia Civil destacats a Ciutat.

La màxima institució de la ciutat ha rebut una resposta negativa per part dels agents policials.

La dada, ja en si, és ben significativa i reveladora. El comunicat emès pels sindicats SPP, SUP, UFP i CEP per explicar aquesta resposta negativa, és antològica.

Els policies fan tres «puntualitzacions» que reproduïm íntegrament i en versió original:

«1) El señor Concejal debería saber que los componentes del CNP que prestan servicios en Baleares están totalmente integrados en la sociedad a la que sirven, siendo una de las instituciones mejor valoradas por la ciudadanía, cosa que a lo mejor no ocurre con la clase política.

2) No vamos a ser juguetes de nadie ni nos vamos a dejar manipular, quien quiera aprender catalán lo hará por sus propias convicciones y no por su imposición implícita. El recuerdo más reciente que tenemos sobre manipulación lingüística es la edición de un libro dedicado íntegramente a injuriar y calumniar a los policías que trabajaron en Cataluña y financiado con dinero público por instituciones de Baleares que seguramente usted conoce.

3) Finalmente y sobre la excusa de la señora del aeropuerto decirle que no cuela.»

Una vegada superada la vergonya aliena que provoca la resposta policial, analitzem-la breument.

En primer lloc, es produeix la paradoxa que el comunicat dels sindicats policials, escrit únicament en castellà, és la prova més fefaent de que sí que han de menester cursos de llengua catalana.

En segon lloc, és ben indicatiu que els sindicats policials afirmin que «qui vulgui aprendre català ho farà per les seves pròpies conviccions», és a dir, que ho consideren una qüestió ideològica i no una qüestió pràctica per atendre millor els ciutadans que desitgin expressar-se en la llengua pròpia de Mallorca.

En tercer lloc, és ben significatiu i preocupant que considerin el convit de l'Ajuntament de Palma com una «imposició implícita».

En quart lloc, també és ben simptomàtica la mescladissa que fan entre «manipulació lingüística» i el llibre que intenten censurar i que no té res a veure amb la qüestió lingüística. De fet, és un còmic sobre el referèndum de l'1 d'octubre de 2017 i els dies previs.

I en cinquè lloc, tant la darrera frase «l'excusa de la senyora de l'aeroport dir-li que no cola», que fa referència a una ciutadana que ha denunciat una vulneració d'uns drets que els cossos policials tenen l'obligació de protegir, com el to general xulesc i maleducat del comunicat, demostren que els que l'han redactat, no només necessiten cursos de llengua catalana, també necessiten, i de manera urgent, cursos d'urbanitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bailongo, fa mes de 4 anys

Emigrante poli, poli emigrante

Valoració:0menosmas
Per emigrante, fa mes de 4 anys

Els policies necessiten, urgentment, cursos.

Ellos no lo saben pero Tomeu si.
Y de manera urgente.
Hay que obligarlos.
Forzarlos.
Hay que imponer la lengua.

Valoració:0menosmas
Per jbm, fa mes de 4 anys

Com escrigue en Salvador Espriu .... Tenim la rao contra bords i lladres, el meu poble i jo.

Valoració:1menosmas
Per maregassa, fa mes de 4 anys

Els fan falta tota mena de cursos, llevat de com es pega amb porra.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente