nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Catalanofòbia pura en temps d’investidura

Començam l’any i ens trobam en temps d’investidura. S’investirà el candidat i president en funcions Pedro Sánchez? Sembla que si depèn d’ERC serà investit. Serà això una traïció a l’independentisme? No seré jo qui ho afirmi, encara que seria molt senzill fer-ho. Mai en els meus articles no he fet prediccions. No m’agrada fer-ne perquè no en sé. L’únic que sé i entenc és que l’Estat espanyol té la necessitat de tenir un president que pugui posar-se a administrar el pressupost corresponent. Que si això no es fa, les coses no poden anar bé. Ha de sacrificar ERC els seus postulats independentistes? Tampoc no puc respondre ni sé si els sacrifica. Qui ho fa ben fet, aquells que amb les seves accions poc o molt agosarades varen acabar amb quasi una desena de persones a la presó i més de mitja dotzena d’exiliats o els que ara pacten la investidura a canvi d’un camí més llarg, però segur, que pot arribar a no dur enlloc?

Esperarem esdeveniments i esperarem que dels molts desitjos de principi d’any alguns se’n compleixin. Mentrestant Puigdemont, que sembla no estar d’acord amb l’ajuda a la investidura per part d’ERC, ha passat a formar part d’una aliança entre Catalunya i el Quebec. Segons ràdio Canadà seria una col·laboració internacional i sostinguda que podria incloure a més, Escòcia, el Kurdistan, els iugurs i el Tíbet. El líder quebequès Yves-François Blanchet ha manifestat que "podrien col·laborar més i tenir un pes internacional més gran per aconseguir el respecte d'uns i altres. Hi ha moviments sobiranistes forts, democràtics, pacífics, que s'expressen i que poden exercir un gran lideratge a escala internacional". Tot això passa quan Puigdemont espera obtenir la definitiva immunitat i poder ser eurodiputat.

Mentrestant, la catalanofòbia no descansa. N’hi haurà que diran que no és catalanofòbia, però jo crec que sí: El jutjat d’instrucció núm. 3 d’Osca ha imposat una fiança de 88.000 euros al conseller Lluís Puig i una de 216.000 a l’exconseller Santi Vila, tot a petició de l’ajuntament de Vilanova de Sixena per mor del lliurament de 44 peces que es troben al museu de Lleida. El jutjat ha obert judici oral contra ells, acusats d’un delicte de desobediència per no haver lliurat aquelles peces a l’ajuntament de Sixena.

La interlocutòria diu que les fiances pretenen garantir les possibles responsabilitats que se’ls pugui imposar. L’acusació particular de l’ajuntament demana una multa de 162.000 euros per a Vila i 66.000 euros per a Puig. A més, els demana dos anys i nou mesos d’inhabilitació i onze mesos de presó per a Vila i dos anys d’inhabilitació per a Puig. Volen que Puig i Vila assumeixin el cost de traslladar les obres des del museu de Lleida al monestir de Sixena. El fiscal sol·licita dos anys d’inhabilitació i una multa de 6.138 euros a cadascun per un delicte de desobediència.

Aquest és un conflicte que hauria de resoldre l’església i sembla, que si no hi hagués catalanofòbia, s’hauria pogut solucionar sense intervenir-hi els jutjats. Aquí es pot explicar que els fets que es jutjaran tenen el seu origen en la sentència del jutjat de primera instància núm. 1 d’Osca d’abril de 2015 en què anul·lava les compravendes de les obres fetes per la Generalitat entre el 1983 i el 1992 i pel Museu Nacional d’Art de Catalunya el 1994. Aquesta sentència deia que les peces eren propietat de l’ordre santjoanista del monestir de Sixena i l’11 de juny de 2015 s’ordenava l’execució provisional de la sentència. La Generalitat, però, va recórrer contra totes les decisions judicials i va declarar la unitat de la col·lecció. Tot això mentre que Vila era conseller de Cultura.

Puig i Vila han afirmat que ells van obeir les lleis catalanes de patrimoni cultural i afirmen que els exigeixen fiances altes com si ja estiguessin condemnats i pensen que el que els passa és el mateix que estan patint tots els represaliats des de l’1 d’octubre de 2017. Catalanofòbia pura en temps d’investidura. L’advocat de Puig, Jaume Alonso-Cuevillas, ha difós un compte bancari de solidaritat amb el conseller perquè si no s’accepta el recurs que presentaran i no paga la fiança, li embargaran l’habitatge familiar. El número de compte és: ES31 3025 0001 1814 3361 5996. Quan acabava d’escriure l’article ha saltat una altra bomba antidemocràtica. La Junta Electoral espanyola ha decidit que es retiri la credencial de diputat al president de la Generalitat. Espanya juga amb els presidents catalans com si fossin teresetes. Això és autoritarisme, no té res a veure amb la democràcia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

** LAS REPÚBLICAS: . España sigue robando a Cataluña: El expolio fiscal del Estado superó los 16.800 millones de euros en 2015 y 2016.
larepublica.cat

Valoració:1menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 4 anys

ERC ha de votar en contra de Castella (aka Spain),
sempre. Catalunya ja ès independent. Només falta que els castellans assumeixin aquesta realitat, cosa difícil ja que la majoria de castellans són paranoics.

Valoració:3menosmas
Per ànsia matinera, fa mes de 4 anys

mentre esperem el 3er. round en el parlament europeu. De moment, qui ha rigut de més, ja ha caigut per segon cop a terra, fruit del gran mastegot democràtic de l´UE.
Contemplarem l´enfrontament aquesta tercera setmana de gener. Crispetes a dojo per a tothom !
Ah, i bon Any Nou !

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente