muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Aquí govern jo, tot està lligat i ben lligat

Uns dels drets dels ciutadans i dels seus representants municipals és el dret a la informació de les actuacions dels equips de govern dels ajuntaments; així com es un deure per part del equips de govern la transparència de les seves actuacions.

Amb data 4 de juliol de 2019, l’agrupació electoral Alternativa per Santa Maria va registrar 29 preguntes (una per cada any de govern del PSM/Més)) dirigides a la Batllia d’aquest Ajuntament amb l’objectiu de recavar informació de diferents àmbits d’actuació de l’ajuntament i així realitzar la seva funció com representant d’una part dels santamariers i santamarieres.

Com no teníem resposta, amb data 06 de novembre és va ha tornar a registrar un escrit reclamant la contestació a les preguntes realitzades.

La nostra agrupació electoral han mantingut durant aquests mesos diferents reunions amb el Sr Batle, però que no s'han plasmat en cap document que pugui després sustentar-se més enllà de les converses informals. Després d'insistir i insistir en múltiples ocasions i de rebre com a respostes: “la setmana vinent us les dono”, “no he tingut temps passi vostè demà..." en el ple municipal del passat dijous 21 el Sr alcalde ens va fer lliurament de les respostes.

Però qual va ser la nostra sorpresa quan en llegir les respostes ens trobem que en la majoria d'elles se'ns contesta amb frases com: “s'està elaborant l'informe”, “ha de buscar en el BOIB”, “he donat indicacions perquè els tècnics les responguin”, “ha de consultar els expedients”, “no és competència municipal”...

Quatre mesos d'espera per a en realitat no contestar res de res.

Ja ens havien informat que aquesta és la manera d'actuar del Sr Batlle durant el seu anterior mandat; però ha de ser que per la nostra inexperiència i ingenuïtat política pensàvem que podríem tenir incidència i canviar les maneres i acostar postures perquè un altre poble fos possible.

En més de cinc ocasions he rebut la proposta del Sr. Alcalde d'incorporar-me a l'equip de govern, en la qual m'assegurava que aquesta seria la millor forma que es tinguessin en compte les nostres propostes de transparència i altres punts del nostre programa municipal; en totes vaig respondre que en aquelles propostes en la qual es coincidíssim donaríem suport, que aquest és el nostre compromís per a treballar i convertir Santa Maria en un “Poble per viure”, però que no repetiríem els comportaments que havíem denunciat de sumar majories absolutes per a fer callar la transparència i participació ciutadana.

Això és el que hem realitzat en aquests quatre mesos, hem aprovat totes les propostes del grup de govern; hem presentat mocions sobre el canvi climàtic, sobre la problemàtica de les cases de joc al poble, sobre l'actualització de les ordenances municipals; ens hem reunit amb diferents sectors i agents socials del poble, entenent que aquest és el camí per a fer un poble més participatiu i que es millorin les condicions de vida dels santamariers i santamarieres.

Arribat el moment de plasmar els acords o converses amb el Sr. Batlle he comprovat i comprès en primera persona el succeït en anteriors legislatures amb acords als quals va arribar amb altres opcions polítiques; jo t'incorporo a l'equip de govern, et dono algunes àrees, cobres una mica més..., però aquí es fa el que jo dic, perquè aquí tot està lligat i ben lligat.

Com molts veïns i veïnes del poble estem tristos, decebuts i ens sentim menystinguts per les formis del Sr. Batlle.

Des d'Alternativa per Santa María reflexionarem que fer en els pròxims mesos sense descartar cap opció, però que ho sàpiga el Sr. Batlle, que ho sàpiga el grup municipal majoritari i el grup municipal que el sustenta, ens presentem i ens van triar, per demanar MÉS TRANSPARÈNCIA, i ho continuarem fent encara que no els agradi o no estiguin acostumats, perquè la transparència dels càrrecs electes amb els seus representats és una de les obligacions democràtiques que han de complir-se per a no crear desafecció a la política que després genera l'augment d'opcions anti-democràtiques, que com hem vist, ha succeït al nostre poble en les darreres eleccions generals.

Joan Rodríguez Recio
Regidor a l’ajuntament de Santa Maria del Camí per Alternativa per Santa Maria



Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.