algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

'Obertura Republicana', una lectura imprescindible, un llibre inspirador

Aquest divendres, 22 de novembre, a Can Alcover, hi ha la presentació de dos llibres, organitzada per l'Obra Cultural Balear.

Es presentarà 'Narcís o l'onanisme' de Carles Fenollosa, llibre que encara no hem tengut ocasió de llegir, però que esperam poder comentar-vos ben aviat.

També es farà la presentació del llibre 'Obertura Republicana', amb la presència dels seus autors, Enric Marín i Joan Manuel Tresserras.

'Obertura Republicana' és un llibre de lectura imprescindible. És una obra extraordinària, fundacional, a l'alçada de 'Nosaltres els Valencians de Joan Fuster. Un volum que no mereix passar com un llibre més dels centenars que s'han escrit al voltant del 'Procés'.

Les primeres 200 pàgines són, bàsicament, una revisió crítica de la història de Catalunya i del 'nacionalisme' català. A partir d'aquí, sorgeix una segona part més propositiva i programàtica, i també, al mateix temps, analítica de l'evolució del sobiranisme català.

'Obertura Republicana' repassa la revolució democràtica que viu el Principat. Marín i Tresserras ens demostren que no es tracta d'un tancament nacionalista sinó d'un canvi profund en el si mateix de l'estructura social de Catalunya. És tracta d'un canvi d'hegemonia social, d'una vertadera revolució, que té com a horitzó i com a referència el poder popular.

Per consolidar aquesta nova hegemonia cal reforçar la majoria social al voltant del projecte republicà i és necessari prioritzar les polítiques culturals i socials.

El republicanisme català lluita contra qualsevol forma de dominació i Tresserras i Marín proposen que l'eix vertebrador de la proposta de futur d'aquest projecte polític sigui la Cultura.

«La cultura és l'opció política més revolucionària a llarg termini», que deia na Montserrat Roig.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.