Un pensament atribuït a Albert Einstein diu que «bogeria és fer el mateix una vegada i una altra i esperar resultats diferents».
Palma és la segona ciutat de l'Estat amb més embussos de vehicles.
El centre de Ciutat està, literalment, col·lapsat per l'afluència massiva de turistes provinents dels creuers que, dia sí, dia també, arriben al port de Palma.
Barcelona, Palma i Venècia són, per aquest ordre, les ciutats portuàries europees més contaminades per les emissions dels creuers.
Encara no ha començat l'estiu i els accessos a algunes platges mallorquines ja estan col·lapsats diàriament.
Tal i com demostren els estudis, l'increment en el nombre de turistes en aquesta darrera dècada ha provocat un deteriorament territorial i ambiental que ha afectat la competitivitat del mateix sector turístic.
Malgrat tot això, hi ha formacions polítiques que continuen instal·lades en allò que Einstein definia com a bojeria. Encara encara hi ha formacions polítiques que defensen que ha de créixer el nombre de turistes, que cal fer més autopistes i ampliar carreteres i, en definitiva, continuar augmentant allò que ens ha duit ben a prop del col·lapse total.
No és ben hora de deixar de fer el mateix tot esperant un resultat diferent i començar a fer coses diferents? No comença a ser hora d'escoltar els que fa anys que advertien que passaria el que està passant, com és el cas del GOB, i començar a aplicar les formules que proposen?
Es tracta de triar entre col·lapse o supervivència.
Tria de la majoria dels hotelers i altres que es viuen bé del turisme: col·lapse si es torba un poc a venir i en podem sortir amb les butxaques ben plenes.