algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Loser Ramón Bauzá

El cicle electoral que hem viscut a les Illes Balear entre finals del mes d'abril (eleccions al Congrés de Diputats i al Senat) i finals del mes de maig (eleccions al Parlament, Consells, ajuntaments i Europarlament), ens ha deixat infinitat de dades, reflexions i conclusions. Probablement, la dada més important i destacable és que les forces autodenominades d'esquerres han obtingut una victòria clara sobre les de dretes. I no es tracta d'una victòria relativa, sinó absoluta. Han guanyat en escons, en regidors, però també en vots.

Des de les primeres eleccions de la Transició fins ara, la tònica general havia estat que les dretes sumaven més vots que les esquerres. L'hegemonia de la dreta havia estat el fil conductor de totes les conteses electorals... Fins que va arribar la gran desfeta del PP de Bauzá el 2015, que va perdre 72.000 vots i 15 escons.

Aquest 2019, les esquerres han superat les dretes, per diverses circumstàncies, però també per la vacuna que va inocular el farmacèutic Bauzá en una part de l'electorat, que va quedar escalivat de la doctrina del polític que, com el protagonista de l'acudit, no obria la boca si no era per vessar-la.

L'home que xerra poc, però té l'estranya habilitat de ficar la pota el cent per cent de les vegades que ho fa.

El polític que, en broma en broma, ja duu més de setze anys vivint d'allò que ell anomenà un dia 'la sopa boba'. Boba amb 'b' de Bárcenas.

El farmacèutic que facturava, cada any, més d'un milió d'euros al govern que ell mateix presidia... Sense comptar el sou de president i les generoses dietes.

El perdedor de les eleccions que, en realitat, li era ben igual, perquè no volia ser president d'una comunitat que odiava, només volia fer servir la presidència com un trampolí per a escalar cap al seu vertader somni: tenir una canongia devers Madrid. I després devers Brussel·les.

El perdedor Bauzá es va dedicar a escopir, cada dia, damunt els drets civils dels ciutadans de les Balears, perquè en comptes de defensar els interessos de la gent d’aquí, es va dedicar a perjudicar-los, només per intentar caure simpàtic a l’oligarquia castellana que governa l’estat espanyol des de fa segles. I per comprar els elogis de la màfia mediàtica que els sosté.

El president més inúTIL, incapaç i ineficient de la història del nostre autogovern, que tot allò que tocava, ho espenyava i ho espanyava.

El perdedor que va intentar rompre la convivència de la nostra societat. Una societat que li va respondre amb les manifestacions més multitudinàries de la nostra història.

Manifestacions i vaga indefinida de docents i vaga d'estudiants i tres vagues de fam...

Un perdedor impostor que, amb el cinisme propi dels de la seva estirp, proclamava 'defensem lo nostro' amb unes sobrassades penjades d'una escala, al darrere i uns xoriços i botifarrers davant.

Un xulet esprimatxat, aspirant a alferes, que gaudia de passejar-se pels pobles de Mallorca, envoltat d'homes uniformats, mentre la gent l'escridassava.

Una trista caricatura de Quixot, acompanyat sempre del seu 'fidel i lleial' escuder Sancho Gómez.

Es somiava un Cid Campeador a la reconquesta de Pollença i no és més que una trista paròdia d'ell mateix, que perd eleccions inclús després de traspassat de partit.

José Ramón Bauzá, el gran perdedor...

O en trilingüe: Loser Ramón Bauzà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per el poble mana, fa mes de 4 anys

@ idósí, tenia una lleugera sospita del que ara dius, peró carregares tant les tintes que pareixias un seguidor de'n Bausano fanátic com ell. Te diré que no vag ser l'ùnic.
Si és així te deman disculpes, l'ironía escrita no té el mateix sentit que de veu, (a vegades no se destría).

Valoració:0menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

A Eivissa ha guanyat sa dreta, mentre que a Formentera s'esquerra autòctona ha perdut posicions. No se sap clar si ses Pitiüses s'estan ulsteritzant i són un malalt que sa catalanitat està perdent (i que segons com podrien arrossegar ses altres illes) o si en es típic vaivé esquerra-dreta d'una legislatura a s'altra només Eivissa és caiguda novament dins ses urpes de sa dreta i més endavant podria ser repescada. No sé, estic notant que d'alguna manera es vol enfrontar ses Pitiüses amb la resta

Valoració:0menosmas
Per Idò sí., fa mes de 4 anys

El comentari signat per "El poble mana" si que m'ha vengut de nou! I que no us heu adonat, home de déu, que el meu comentari està farcit d'ironia? Som mallorquí i catalanista, i en Bauzà és per a mi un personatge nefast, però veig que no he sabut expressar-ho bé. Què hi farem! Un altre pic procuraré deixar les coses més clares.

Valoració:3menosmas
Per molt lògic, fa mes de 4 anys

Hi ha qualcú que vulga podridura podrint sa casa ? Ningú. I ací tampoc !

Valoració:3menosmas
Per el poble mana, fa mes de 4 anys

Haahhaaahahaaaa,"podrá dir totes les pestes que vulgui contra els mallorquins i catalans" ????
Aixó será un mérit i una feina ben feta?? tenc d'entendra que vosté no és ni una cosa ni s'altre.Es un foraster com ell que ha vengut aquí a adoctrinar-nos.
Si Castella és tan ample, i Madrit la capital del món, i aquí ningú vos comprèn ni vos tracte bé, ¡ per amunt ! o ¡per avall ! aaarruuuiiiixx, fora massoquistes amargats.

Valoració:2menosmas
Per Idò sí., fa mes de 4 anys

Idò per esser un perdedor no li ha anat gens malament. Els sous del parlament europeu, segons diuen , tripliquen els del parlament espanyol. I si a més pot mantenir oberta la seva farmàcia, mira que bé. I allà, a B ruxel·les, podrà dir totes les pestes que vulgui contra els mallorquins i catalans, que no l'hem sabut tractar com mereixia. Ja ho val!

Valoració:3menosmas
Per Peret, fa mes de 4 anys

La seva cara podria ser la d'aquests lords britànics inexpressius, als qui tot els va bé i amb una molt deficient capacitat de pensar i actuar al món.
El capdavanter de la càrrega de la Brigada Lleugera a toc de corneta per devers uns caminois perduts de Son Servera sense que ningú l'acompanyi en la seva bogeria.

Valoració:5menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 4 anys

Bé Tomeu ja ho has dit tot i ben clar, peró vull afegir que aquest homonet amb la ment privilegiada per dir i fer dois, estig segur que segueix pensant : que no és ell que está equivocat, sinó tots els altres, tot el món.
Conexia un senyor que li encantavan els escacs, i sempre perdía, i ell raonava "és collonut, jo que en sé tant, sempre haver de perdre, no hi ha dret".
Salut i Republica Països Catalans, que pareix que sí que existeixen, segons el PP fraCasado. Aaaaammeeeenn

Valoració:7menosmas
Per Mallorqui, fa mes de 4 anys

Si la envidia fuese tinna mucho periodistas estarian tinnados.

Valoració:-8menosmas
Per Sopobobo, fa mes de 4 anys

Si li quedás una mica d´autoestima s´hagues retirat de la vida pública. Però te la cara de ciment armat.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente