algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Dues diputades mallorquines defensen l'autodeterminació del Poble Sahrauí a l'ONU

152803

Una delegació de l'intergrup parlamentari 'Pau i Solidaritat amb el Poble Sahrauí' ha intervingut a la Comissió Política Especial i Descolonització de les Nacions Unides (ONU) on ha censurat l'estancament del Pla de pau en el Sàhara Occidental.

La delegació balear, composada per les diputades autonòmiques Agustina Vilaret (MÉS per Mallorca) i Maria Antònia Sureda (El PI), han defensat el dret a l'autodeterminació del Poble Sahrauí i han denunciat l'estancament del Pla de pau, com a «conseqüència de l'obstrucció permanent del Marroc al seu desenvolupament».

D'aquesta manera, la delegació ha censurat el Govern del Marroc per «la repressió» que està exercint contra la població sahrauí en el Sàhara Occidental, «ocupat il·legalment» pel Marroc.

Així mateix, han criticat el tracte dispensat als presos polítics sahrauís i activistes sahrauís que estan «sent sotmesos a tot tipus de vexacions, maltractaments i tortures».

Igualment, han denunciat «la disminució de l'ajuda humanitària als campaments de població refugiada sahrauí, que està provocant una situació dramàtica, d'imprevisibles conseqüències».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bru, fa mes de 5 anys

I la nostra no?

Valoració:5menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 5 anys

Millor traduir per "Saharà" i "saharaní".

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente